Vuhan teljes lakosságát letesztelnék 10 nap alatt

Tíz nap leforgása alatt a kínai Vuhan egész lakosságát, vagyis 11 millió embert akarnak letesztelni, miután a városban újabb járványgócpont alakult ki. Több mint egy hónap "nyugalom" után a hétvégén hat új koronavírus-fertőzöttet találtak - írja az Euronews.
Szabó M. István, 2020. május 12. kedd, 14:47
Fotó: AFP

Az alaphírt a BBC közölte, e szerint a teljes körű tesztelést nem az ellenanyagot kimutató szerológiai tesztekkel, hanem annál összetettebb, biztosabb eredményt hozó PCR-vizsgálatokkal végzik majd el. A kínai médiában már meg is jelent a tömeges tesztelésről szóló felhívás.

Az eredmény megmutathatja - írja az Euronews, hogy mennyire gyorsíthatta fel a vírus terjedését a szigorú korlátozások feloldása. A világjárvány origójaként számon tartott városban 76 napig tartott a karantén, ami április 8-án ért véget.

Az elmúlt napokban nemcsak Vuhanban, hanem a Csilin tartományban található Shulan városában is kimutattak új fertőzéseket: összesen 11 ember szervezetében. Ráadásul Dél-Koreában, Szöulban is kialakulóban van egy újabb fertőzési gócpont.

HOZZÁSZÓLÁSOK