Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hivatalosan közölt adatok alapján szombatra 9144 új esettel 1 394 061-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma az országban, az elhunytaké pedig 156-tal 26 919-re. Eddig 1 194 373-en gyógyultak meg, közülük előző nap kevesebb mint 3400-an, az aktív betegek száma így több mint 5600-zal 172 769-re nőtt.

Az elmúlt napban ismét kimagaslóan sok, 3309 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba, számuk már negyedik napja haladja meg a háromezret - írta az MTI.

A legtöbb új beteget, 682-őt megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban, Kijevben jegyezték fel, Kárpátalján pedig 665-öt, amivel a megye ötödik helyre került a napi statisztikában.

Anatolij Poloszkov kárpátaljai kormányzó már előző nap válságosnak nevezte a helyzetet a megyében, kiemelte, hogy a kórházak telítettsége elérte a 81 százalékot.

Oleh Nemcsinov kabinetminiszter szombaton a Telegram üzenetküldő portálon közölte, hogy a válságstáb rendkívüli ülésén Kárpátalja is "vörös" besorolást kapott három nyugati régió, Ivano-Frankivszk, Zsitomir és Csernyivci után. Ez a megyében hétfőtől lép életbe. A "vörös" besorolás Ukrajnában gyakorlatilag teljes zárlatot jelent a legszigorúbb korlátozásokkal: bezárnak az iskolák, a vendéglátóhelyek, a sportlétesítmények, tiltott mindenféle tömegrendezvény és csak bizonyos termékeket, csak azok az üzletek tarthatnak nyitva, amelyek alapvető szükségleti cikkeket, azaz főleg élelmiszereket, gyógyszereket, háztartási és illatszereket, valamint állateledeleket, magvakat és növényvédőszereket árusítanak.

Közben a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KMISZ) legfrissebb felmérése azt mutatta, hogy az ukránoknak mindössze a 24,1 százaléka kész beoltatni magát koronavírus ellen, 60,2 százalékuk pedig elutasító választ adott. Szerhij Komisszarenko akadémikus, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) alá tartozó biológiai biztonsággal foglalkozó bizottság vezetője ugyanakkor egy tévéműsorban kijelentette, hogy legalább 30 millió embert kellene Ukrajnában beoltani még az év végéig, különben bajban lesz az ország a vírus új variációinak megjelenése miatt.

Ukrajnában eddig 15 758-an kapták meg a védőoltást.