A nyugdíj segéllyel megfejelve érkezik a szomszédban

A szerbiai nyugdíjasok szokásos havi járandóságuk mellé még segélyt is kapnak. Az átvételt bonyolítja, hogy a balkáni országban kijárási tilalmat vezettek be a 65 évnél idősebbekre vonatkozóan.
Barabás Júlia, 2020. április 12. vasárnap, 11:49
Fotó: Getty Images

A szerb kormány korábbi bejelentésének megfelelően a nyugdíjasok a márciusi nyugdíjat egy összegben kapják kézhez, s ehhez még négyezer dináros (12 ezer forint) segély is érkezik a nyugdíjasok számláira - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó.

Figyelembe véve, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása miatt a 65 évnél idősebbek nem mehetnek ki az utcára, már a februári nyugdíj második részletének kifizetése során is változott a kifizetés folyamata.

Ugyanezek a változások érvényesek lesznek a márciusi nyugdíj kifizetése során is, vagyis egy alkalomra szóló felhatalmazással, vagy a posta segítségével házhoz szállítással vehető fel a pénz.

Azok a nyugdíjasok, akik eddig nem hatalmaztak fel senkit, hogy a nevükben eljárjon, most megtehetik egy külön erre az alkalomra szóló, egyszeri felhatalmazással. Ugyanakkor a legegyszerűbb módja a nyugdíj felvételének, ha a nyugdíjas környezetében van olyan személy, akiben maximálisan megbízik, s emellett van érvényes bankkártyája is, azzal ugyanis bármelyik bankautomatánál fel lehet venni a nyugdíjat.

HOZZÁSZÓLÁSOK