Letolt nadrággal várják a koronavírust a szomszédban

Úgy tűnik, Szerbiában a humor lesz az emberek fegyvere a koronavírus-fertőzéssel szemben, egyszerűen azért, mert az egészségügyi ellátás romos állapota miatt nincs más.
Barabás Júlia, 2020. február 27. csütörtök, 19:42
Fotó: Getty Images

Valószínűleg a humor lesz Szerbia egyetlen fegyvere a koronavírus ellen - úgy tűnik, ebben állapodott meg az államfő az illetékes intézmények vezetőivel azon a megbeszélésen, amely után sajtótájékoztatót tartottak - derül ki Zsoldos Zsaklina tudósításából, amely a vajdasági Szabad Magyar Szóban jelent meg. Mivel Szerbiában még csak megfelelő maszkok sincsenek, a közintézményekben, gyakran még a kórházakban, egészségházakban, iskolákban sincs se szappan, se törlőpapír, a vicc marad az egyetlen fegyver.

Az első poénbombát Ivica Dacic külügyminiszter robbantotta, azzal, hogy azt ígérte Kínának: a hétmillió lakosú Szerbia egészségügyi csomagot küld az 1,4 milliárdos népeségű országnak. Az egykori államfő, Tomislav Nikolic, aki most a Kína és Oroszország Szerbiával való együttműködését koordináló nemzeti tanács elnöke, már el is küldött 5000 eurót, hogy a kínaiak abból vegyenek maszkokat maguknak. (A maszk egyébként nem véd meg a koronavírus-fertőzéstől.)

Nevetséges az egész

Aleksandar Vucic államfő a sajtótájékoztatón bejelentette: napi rendszerességgel fog alkoholt fogyasztani, mert azt hallotta, hogy a koronavírus ellenszere az alkohol. Ugyanakkor nem ő volt a legviccesebb a sajtótájékoztatón, hanem Branimir Nestorovic tüdőgyógyász, bár a vicce kicsit szexistára sikeredett.

A Tyrs utcai egyetemi gyermekklinika igazgatója szerint nincs mitől tartani, mert ez az "emberiség legnevetségesebb vírusa". Szerinte ha nem lennének tesztek, amellyel meg lehet állapítani a fertőzöttséget, nem is tudnánk róla, hogy a koronavírus fertőz. Pánik helyett azt ajánlotta a nőknek, hogy menjenek bevásárolni Olaszországba, mert egyrészt őket védi az ösztrogén, másrészt senki sem megy most oda, és úgy hallotta, jelentős árleszállításokra lehet számítani.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2020.02.29 09:54

@Darabont1453: Majd megy a Gréczy, csak vigyázz a letolt gatyával!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mekelekke, 2020.02.29 09:20

A magyar egészségügynek még gatyája sincs. Aki nálunk úgy kerül kórházba, hogy nem osztogat maga körül kenőpénzt, az nagyon igen nagy bajban van koronavírus nélkül is. Viszont van bőven vadiúj stadionunk, ha beüt a járvány. akkor azokat is lehet kórháznak használni. Vagy temetőnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2020.02.27 22:52

Amilyen állapotban a magyar egészségügyi rendszer van mi is letolt gatyával várjuk a járványt.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html