Külföldre menekülnének a fiatalok

A szerbiai fiatalok fele azon nyomban elhagyná hazáját, ha tehetné, mert semmilyen egyéb perspektívát nem lát maga előtt.
Barabás Júlia, 2017. augusztus 16. szerda, 08:11
Fotó: Reuters

Minden második fiatal legszívesebben elköltözne Szerbiából, mert csalódott, nem látja a biztos jövőjét hazájában - idézte a Magyar Szó a Fiatalok Ernyőszervezete felmérését. A vizsgálatban megkérdezettek majdnem fele egyetemi hallgató, 60,6 százalékuknak semmiféle havi bevétele nincs, 61 százalékuk a szüleivel él egy fedél alatt.

A legnagyobb kilátástalanságot a munkanélküliség, az oktatási rendszer, a megváltozott értékrendszer és a korrupció okozza. Hetvenhat százalékuk válaszából az derül ki, hogy nincs olyan politikus, akinek hinnének, míg 83,1 százalékuk véli úgy, hogy a pártok nem a fiatalok érdekeit tartják szem előtt.

A válaszadók tekintélyes része - különösen, ha városban él -, külföldre menne, más részük pedig kisebb településről a nagyvárosba költözne. A felmérés készítői szerint jellemző, hogy a fiatalok nem ismerik egymást, alig utaznak és nem működnek együtt kortársaikkal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix2, 2017.08.16 09:37

"A szerbiai fiatalok fele azon nyomban elhagyná hazáját, ha tehetné, mert semmilyen egyéb perspektívát nem lát maga előtt."

A szerbiai fiatalok fele azon nyomban elhagyná hazáját, ha tehetné, mert semmilyen egyéb perspektívát nem lát maga előtt, amelyekkel toronymagasra nőtt igényeit kielégíthetné...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gmihaly621, 2017.08.16 09:31

Kellett neki Hercegovina? Kellett neki Bosznia?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html