Lassul a német kivitel - rossz hír a magyar gazdaságnak

Jelentős mértékben csökkent októberben a német kivitel az azt megelőző két hónapban tapasztalt növekedés után - közölte a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken. Magyar ipar ezer szállal kötődik a német gazdasághoz, így a kivitel lassulása lecsapódik a hazai termelésben is.
MTI-Eco, 2011. december 9. péntek, 08:48
Fotó: Napi.hu

A szervezet tájékoztatása szerint a német export az előző hónaphoz képest 3,6 százalékkal 88,1 milliárd euróra esett vissza. Szeptemberben - a felülvizsgált adatok szerint - 1 százalékkal nőtt augusztushoz képest. A német import havi szinten 1 százalékkal 75,5 milliárd euróra csökkent októberben.

A Destatis közlése szerint a német kiigazított külkereskedelmi egyenleg 12,6 milliárd eurós többletet mutatott októberben a szeptemberi 15,1 milliárd eurós aktívum után. A német folyó fizetési mérleg többlet 10,3 milliárd euróra csökkent októberben a szeptemberi, felülvizsgált 16 milliárd euróról. Elemzők magasabb, 14,5 milliárd eurós külkereskedelmi és 13,9 milliárd eurós folyó fizetési mérleg többletre számítottak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

GregoriusMagnus, 2011.12.09 14:24

Nem mindegy? Mi úgyis függetlenek vagyunk. Mitől félünk hát?! Majd a piros paprika meg az Unicum kihoz minket a csávából.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html