Leállhat a City fejlődése

A Goldman Sachs bankcsoport vezetője szerint a londoni City pénzügyi központja valószínűleg nem épül le a brit EU-tagság megszűnése (brexit) után, de fejlődése "lefulladhat", ha a Londonban honos pénzügyi szolgáltató vállalatok nem férnek hozzá maradéktalanul az európai piachoz.
Papp Zsolt, 2017. május 5. péntek, 11:42
Fotó: AFP

Lloyd Blankfein a BBC televíziónak nyilatkozva pénteken kijelentette: a Goldman Sachs, amely jelenleg 6500 alkalmazottat foglalkoztat londoni befektetési részlegénél, nem tud várni "az utolsó pillanatig" a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló tárgyalások eredményére, ezért már most készenléti terveken dolgozik.

Blankfein nem bocsátkozott találgatásokba arról, hogy a Goldman Sachs hány munkahelyet telepítene át Londonból más pénzügyi központokba, de felfedte, hogy a cég már több európai várossal tárgyalt, és "számos helyszínen" vizsgálja irodahálózatának bővítési lehetőségeit.

A héten a Goldman Sachs legnagyobb riválisa, a JP Morgan közölte, hogy fontolóra vette több száz londoni munkahely áttelepítését Dublinba, Frankfurtba és Luxemburgba.

HOZZÁSZÓLÁSOK