Egy Gluszyca nevű, Alsó-Sziléziában levő helyiségben a rendőrség megállított egy kocsist, aki bűzlött az alkoholtól. Lengyelországban a ló vontatta járműveket is tilos ittasan vezetni - derül ki a gazet.pl cikkéből, amit a színes kis hírek rovatban helyzetek el. A walbrzychi városi rendőr-főkapitányság leírásából kiderül, mi az eset érdekessége.

A 68 éves kocsis nem tagadta, hogy ivott. Az alkoholszonda szerint véralkoholszintje megközelítette az 1,3 ezreléket, ami nem nevezhető enyhe ittasságnak, ám ettől még teljes lelki nyugalommal ült fel lovaskocsija bakjára. Ezt azzal magyarázta a rendőröknek, hogy nem az az érdekes, hogy ő tajtrészeg, hanem az, hogy a lova józan. Semmi akadálya, hogy folytassa az útját, már csak azért sem, mert a ló ismeri az utat hazáig.

A rendőröket azonban nem győzte meg ezzel az érveléssel, a hatóság 500 zlotys (36 ezer forint) büntetéssel sújtotta az ittas vezetés büntetéseként. A hatósági intézkedés után a lovat átadták a gazda által kiválasztott személynek, hogy legyen jobb gazdája, mint felelőtlen tulajdonosa.