Érzékeny búcsú a lengyel Tescótól

Az előzetes hírek igaznak bizonyultak: számos nagy áruházat vesz át a Kaufland a Tescótól Lengyelországban. A dolgozóknak döntést kell hozniuk, mert változnak munkafeltételeik.
Barabás Júlia, 2020. január 7. kedd, 06:40
Fotó: Shutterstock

A Lidllel egy tulajdonosi körhöz tartozó német kereskedelmi lánc, a Kaufland 2020. február 1-én átvesz a Tesco Polskától három hatalmas hipermarketet a dolgozóival együtt - adta hírül a Business Insider Polska. Az egyik krakkói, a másik kettő varsói, ez utóbbinál az egész ingatlan tulajdonosa a Tesco.

Mint az angol üzletláncnál működő Szolidaritás szakszervezet a Facebookon közölte, a Kaufland automatikusan a Kauflandban kötelező munkafeltételekhez igazítja az átvett dolgozók feltételeit. A régi-új alkalmazottak továbbra is ugyanazon a helyen fognak dolgozni, de a Kaufland nem zárja ki, hogy később az áruházlánc más boltjaiba helyezik át őket. (A német lánc jó pár üzletet működtet Varsóban és Krakkóban is.)

A dolgozóknak két hónapon belül, felmondás nélkül, de hétnapos előzetes bejelentési kötelezettséggel, joguk van elmenni a cégtől a Munka törvénykönyvében rögzített feltelek szerint. A Kauflandnak Lengyelországban több mint 200 boltja van, és már 2019 nyarán kérte az illetékes hivataltól a Tesco e három boltjának átvételi lehetőségét. Kért még egyet-egyet Lublinban és Wroclawban is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2020.01.07 18:00

Az on-line kereskedelem miatt pukkan le a fizikai kereskedelem Lengyelországban, és ezek a hülyék még meg is akarják adóztatni, hogy minél hamarabb beteljesedjen a vég. Megint a semmihez sem értő, kapzsi, mohó és pénzéhes politikusok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html