Lengyelország helikoptert küldött a magyar-horvát határra

Lengyelország egy helikoptert küldött Magyarországra a magyar-horvát határvédelem megerősítésére. A misszió része az uniós határőrizeti ügynökség (Frontex) által a migrációs nyomás megoldására tett erőfeszítéseknek.
Inforádió, MTI, 2015. október 5. hétfő, 19:39
Fotó: Napi.hu

A lengyel határőrség helikoptere nyolcfős legénységgel és egy összekötő tiszttel a fedélzetén Magyarországra érkezett szombaton - közölte hétfőn Joanna Rokicka, a lengyel határőrség szóvivője. A küldetés péntekig tart.

Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország belügyminiszterei október 8-án Luxemburgban, az uniós belügyi találkozó előtt különtárgyalásokat folytatnak a Magyarországnak nyújtandó további támogatásokról.

Martin Stropnicky cseh védelmi miniszter ugyancsak hétfőn közölte, hogy Csehország 25 katonát és szárazföldi műszaki eszközöket küld Magyarországra, hogy segítsen a schengeni határ őrzésében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

eszelos, 2015.10.05 19:57

Puff neki. A horvátok gondolkodhatnak a 'D' terven. Így hogy tudják majd lehazudni a csillagot is az égről ha más is látja az üzelmeiket?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html