A pénzt nem érdekli a brexit?

A londoni City könnyedén átvészeli majd a brexit következményeit és megőrzi a világ két legnagyobb pénzügyi központja egyikeként kivívott nemzetközi rangját - jelentette ki a Barclays bankcsoport elnöke, John McFarlane a Reuters hírügynökségnek adott interjúban.
Domokos László, 2018. július 25. szerda, 10:27
Fotó: Pixabay

Igaz, a kereskedelmi bankok és biztosító társaságok a világon legnagyobb tömörülésének otthont adó City of London és Canary Wharf kerületeket a 2007-2009-es pénzügyi válság óta a legnagyobb egzisztenciális kihívás elé állíthatja a brexit.

Nem gondolom, hogy hosszú távon végzetes következményei lennének London szerepére nézve a brexitnek - szögezte le az interjúban a londoni pénzügyi szakma érdekképviseletét ellátó The CityUK lobbicsoport elnöki tisztét is betöltő John McFarlane az MTI szerint.

A pénzügyi szolgáltatói szektorban rövid távon 12 ezer, hosszabb távon azonban még ennél is több állás eshet áldozatul a brexitnek London pénzügyi kerülete, a City of London önkormányzatának elnöke Catherine McGuinness szerint. A Barclays vezére szerint viszont London mindenképpen megőrzi majd Európa pénzügyi szolgáltatói központjaként játszott szerepét.

A kép forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK