Ma bukhat az ukrán kormány

Miután Petro Porosenko ukrán elnök lemondásra szólította fel kedden Arszenyij Jacenyuk miniszterelnököt, a legnagyobb parlamenti párt vezetője bejelentette, hogy felkéri a parlament elnökét, hogy a nap folyamán tarthassanak bizalmi szavazást.
Inforádió, MTI, 2016. február 16. kedd, 17:01
Fotó: Reuters

Az ukrán törvényhozás 150 képviselőjének aláírása szükséges ahhoz, hogy bizalmi szavazást lehessen tartani. "Át fogom nyújtani ezeket az aláírásokat a házelnöknek azzal a javaslattal, hogy ne halogassa a kormány elleni bizalmi szavazást, és azt még a nap folyamán tartsák meg" - mondta Jurij Lucenko, az elnök mögött álló Petro Porosenko Blokkjának vezetője.

Lemondásra szólította fel Petro Porosenko ukrán elnök kedden Arszenyij Jacenyuk miniszterelnököt, valamint Viktor Sokin főügyészt annak érdekében, hogy "helyreállítsák a hatalom iráni bizalmat" az országban - közölte az államfő szóvivője.
Porosenko közleménye szerint a hivatalban lévő kabinet elvesztette a kormánykoalíció támogatását.

Egy új kormánynak ugyanakkor a jelenlegi kormánykoalíción kell alapulnia, mivel az országnak nincs ideje új választásokat tartania - hangsúlyozta nyilatkozatában a szóvivő.

HOZZÁSZÓLÁSOK