Ma három rakétát lőtt ki Észak-Korea

Amerikai szakértők szerint kudarcot vallott mind a három rakéta, amelyet szombaton reggel bocsájtott fel Észak-Korea - írta az InfoRádió az MTI híre alapján.
Domokos László, 2017. augusztus 26. szombat, 11:24
Fotó: MTI/AP

Az előzetes adatok és számítások alapján két rakéta röppályájának teljesítése előtt robbant fel, egy pedig már az indításakor.

A dél-koreai hadsereg főparancsnokságának közlése szerint ugyanakkor a három rakéta közül akadt, amelyik 250 kilométert repült és a tengerbe csapódott Észak-Korea partjaitól keletre - írta a portál.

A rakéták típusa egyelőre nem ismert, a dél-koreai parancsnokság és az Egyesült Államok hadseregének szakemberi egyaránt vizsgálják a rendelkezésére álló adatokat, hogy kiderítsék a rakéták jellemzőit. Dél-Korea először úgy ítélte meg, hogy rövid hatótávolságúakról van szó, pár órával később ballisztikus rakétákat említett hírügynöksége, a Yonhap.

Észak-Korea július vége óta - a külföld tudomása szerint - most először bocsájtott fel rakétát. Akkor két interkontinentális ballisztikus rakétát tesztelt, amelyek indítási helyüktől számítva elméletileg 10 ezer 400 kilométerre lévő célpontra is lecsaphatnak, hatótávolságukba így beleférhet a kommunista diktatúra által legfőbb ellenségeként emlegetett Egyesült Államok jókora területe is - Los Angeles, Denver vagy Chicago egyaránt.

HOZZÁSZÓLÁSOK