Olcsó Magyarország a szlovákoknak

Látványos megtakarításra számíthatnak a karácsonyi bevásárláskor azok a szlovákiai lakosok, akik Lengyelországba vagy Magyarországra szerveznek bevásárlókörutat.
Barabás Júlia, 2018. december 11. kedd, 06:40
Fotó: Reuters

A szlovákiai árszint 14 százalékkal marad el az uniós átlagtól, csak hat olyan tagország van, ahol olcsóbban vásárolhatnak az ottani lakosok, mint hazájukban - írja a pozsonyi Új Szó. Ezek többsége a régióban található.

A leglátványosabb megtakarításra azok számíthatnak, akik Lengyelországot vagy Magyarországot választják - mondta Lubomír Korsnák, az UniCredit Bank elemzője. Lengyelországban az elektronikai cikkekhez 14, a háztartási gépekhez, a ruhákhoz és cipőkhöz 20, az élelmiszerekhez 30 százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá a szlovákiai lakosok, mint  Szlovákiában. Hasonló a helyzet Csehországgal és Magyarországgal, amelyek átlagosan 11-13 százalékkal olcsóbbak, mint Szlovákia.

A visegrádi országok valutái valamivel gyengébbek az euróval szemben, mint egy évvel ezelőtt. Így csak a valutaváltásnak köszönhetően Lengyelországban több mint három, Csehországban és Magyarországon pedig 1,6-1,7 százalékkal kedvezőbben vásárolhatnak a Szlovákiában élők, mint tavaly ilyenkor.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Temerdek, 2018.12.11 08:00

Most akkor ez azt jelenti, hogy a szlovákok mégsem jártak olyan jól az euro bevezetésével?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html