Már a csontváz is hiányzik Karácsonyék szekrényéből

Lépéskényszerbe került a budapesti városvezetés a Rácz fürdő ügyében: ha nem sikerül megvásárolnia, nagy pénzt bukhat. Ugyanakkor a fürdőügy iratai hiányosak.
Komócsin Sándor, 2020. január 29. szerda, 09:57
Fotó: MTI Fotó / Mónus Márton

Az új városvezetés attól tart, hogy különféle háttéralkuk miatt nagyon nyomott áron kel el a tíz éve felújított, de soha meg nem nyitott Rác fürdő és a mellé épült 67 szobás szálloda - írta a Népszava. A Fővárosi Közgyűlés újra napirendre tűzi az Erzsébet híd budai hídfője közelében lévő ingatlanegyüttes ügyét.

Az előterjesztés szerint nem állt be fordulat a felszámolási eljárásban. A felszámolóbiztostól még csak tájékoztatást sem kaptak az eljárás állásáról, hiába kérték. Ráadásul az igen szövevényes ügy irataiból is eltűnt jó néhány a városházán az önkormányzati választások után. Az új városvezetés viszont lépéskényszerbe került.

Tavaly december végén lejárt ugyanis a fürdő megvételével megbízott REK Rác Fürdő Eszközkezelő Kft.-nek adott megbízási szerződés. Az új közgyűlésnek így meg kell erősítenie a Tarlós-kabinet korábbi döntését, miszerint legfeljebb 7,4 milliárd forint erejéig szálljon be a licitbe, ha a felszámoló végre meghirdeti a fürdőt és a hotelt értékesítésre.

Ha a főváros nem ad utasítást erre, akkor a REK Kft. nem tehet ajánlatot. Ha pedig más veszi meg a fürdőt és a szállodát az árverésen, akkor a Fővárosi Önkormányzat hiába vásárolta meg a beruházáshoz 7,6 milliárd forintos kölcsönt nyújtó MFB-től 2,2 milliárd forintért a követelést és költött még százmilliókat ügyvédekre, őrzésre, fenntartásra, a cégek üzemeltetésére, a pénz elúszik.

Ezt pedig semmiképpen nem akarják megkockáztatni. Attól is félnek, hogy az ingatlanegyüttes végül nagyon olcsón kel el, s ezért a fővárosi követelésállomány egy része elúszik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Hali-ho, 2020.01.29 18:46

Már megint pénz kell.... A slepp kinevezésén és a síráson kívül szándékozik Karácsony csinálni is valamit?
OK, OK, a budapesti klímavészhelyzet és a Lánchíd lezárása a buszok számára megvolt, rendben...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html