Már "csak" 25,9 százalékos a görög munkanélküliség

Kétéves mélypontra süllyedt augusztusban a munkanélküliség Görögországban - közölte csütörtökön a görög statisztikai hivatal.
MTI-Eco, 2014. november 13. csütörtök, 14:22

Az ELSTAT adatai szerint a munkanélküliek aránya 25,9 százalék volt az júliusi 26,1 százalékkal szemben. A gazdaság éledezésével együtt lassan enyhül a munkanélküliség, a ráta azonban még mindig több mint a kétszerese a 11,5 százalékos euróövezeti átlagnak. A görög munkanélküliségi ráta 28 százalékkal 2013 szeptemberében tetőzött.

Továbbra is súlyos a helyzet a fiatalok munkanélkülisége terén. Az ELSTAT nem közölt szeptemberi adatokat, de az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala október végén azt jelentette, hogy a 16-24 éves korosztály körében júliusban 50,7 százalék volt a munkanélküliségi ráta, Spanyolország után a legmagasabb az EU-ban.

A görög gazdaság már hetedik éve recesszióban van, amelyet elmélyítettek a hitelezők által a pénzügyi mentőcsomagok fejében megkövetelt megszorító intézkedések is. 2008 óta Görögország hazai összterméke (GDP) 25 százalékkal csökkent, de az idén már 0,6 százalékos növekedést prognosztizál a kormány.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

xatoklesz, 2014.11.13 19:06

Ez lenne nálunk is, ha felvettük volna az IMF hitelt, amit a baloldal minden áron rá akart kényszeríteni a kormányra!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unortodox, 2014.11.13 17:18

..nem fog ez menni ,unortodox-illiber irányváoltás kell ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html