Megerősítették: van haladás a görögök ügyében

Haladást sikerült elérni a görög adósság ügyében az euróövezeti országok pénzügyminisztereinek rendkívüli brüsszeli tanácskozásán - közölte péntek este Twitter-üzenetében Pierre Moscovici gazdasági és pénzügyi EU-biztos.
MTI, 2015. február 20. péntek, 20:39
Fotó: Reuters

Miután Athén csütörtökön hivatalosan kérelmezte az eurócsoportnál, hogy hat hónappal hosszabbítsák meg az euróövezettel kötött keretmegállapodását, a közös fizetőeszközt használó országok pénzügyminisztereinek el kell dönteniük, hogy eleget tesznek-e a kérésnek.

A múlt héten, valamint ezen a hétfőn eredménytelennek bizonyultak az eurócsoportban folytatott brüsszeli viták. A hitelező országok mindeddig nem elégedettek az új görög kormány együttműködési készségével. Az alapvető kérdés az, hogy a görögök csak a hitel folyósítására nyitva álló időintervallumot akarják-e meghosszabbítani, vagy pedig a hitel fejében elvárt feltételeket - azon belül további kemény megszorító intézkedéseket - is készek teljesíteni.

Nevük mellőzését kérő uniós tisztségviselők arról tájékoztatták az újságírókat a megbeszélések alatt, hogy a meghosszabbítás nem feltélenül lesz hat hónapos - lehet, hogy csak négy hónapra zól majd. Athénnak viszont - tették hozzá - hétfőig le kell tennie az asztalra azoknak a tervezett reformintézkedéseknek a listáját, amelyek a görög pénzügyek rendbetételét célozzák, és amelyeket a hitelező elvárnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matolcsy, 2015.02.21 09:25

Ugyan!!! Cipraszt meg Varufakiszt már a választások előtt megvették kilóra a németek.
Játszanak egy jó kis görög drámát a népnek.
A német nép önszántából fizet a görög szavazókat kell beetetnie jó pénzért a két "fenegyereknek". Pont úgy néznek ki amilyenek valójában.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html