Novemberben szavaznak az Egyesült Államokban arról, ki lesz a következő elnök. A posztért a két elnökjelölt, Hillary Clinton és Donald Trump versenyez egymással. A voksolás kimenetelére lehet fogadni, többek között a világ egyik legnagyobb online fogadási oldalán, a Betfairen is.

A jelenlegi oddsok szerint Hillary Clinton az esélyes, ha ő lesz az elnök, akkor egy egységre 1,45-szörös pénzt fizetnek. Ezzel szemben Donald Trump - aki Orbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarország számára jobb amerikai elnök lenne - győzelme jobban fizet, több mint háromszoros összeget adnak erre a kimenetelre.

Mit mondott Trumpról Orbán?

Orbán Viktor a hétvégén tartott tusványosi beszédében azt mondta: "Nem vagyok Donald Trumpnak a kampányembere, sose gondoltam volna, hogy fölmerül majd a fejemben az a gondolat, hogy a kinyílt lehetőségek közül mégiscsak ő volna a jobb Európa és Magyarország számára. Sose gondoltam volna, de a helyzet mégiscsak úgy áll: meghallgattam ezt a jelöltet, és azt kell mondanom önöknek, hogy tett három javaslatot a terrorizmus megfékezésére, és aligha tudtam volna jobban megfogalmazni európaiként azt, hogy mire lenne szüksége Európának."

Orbán kijelentése szinte hamar bekerült a világsajtóba, részben azért, mert Orbán Viktor az első olyan hivatalban lévő miniszterelnök, aki kiállt Trump mellett. Az Index keddi cikkében arról ír, hogy úgy tűnik, Orbán egyszerűen csak elszólta magát, belezavarodott a papírjaiba, amikor tusványosi beszédében Trump mögé állt.