Meggazdagodhat Orbán új barátján! - Clinton szinte aprópénzt fizet

Donald Trumpra több mint háromszoros pénzt fizet az egyik legnagyobb fogadóiroda, amely Hillary Clintont tartja favoritnak az amerikai elnöki posztért folyó versenyben.
Napi.hu, 2016. július 26. kedd, 09:24
Fotó: MTI/EPA

Novemberben szavaznak az Egyesült Államokban arról, ki lesz a következő elnök. A posztért a két elnökjelölt, Hillary Clinton és Donald Trump versenyez egymással. A voksolás kimenetelére lehet fogadni, többek között a világ egyik legnagyobb online fogadási oldalán, a Betfairen is.

A jelenlegi oddsok szerint Hillary Clinton az esélyes, ha ő lesz az elnök, akkor egy egységre 1,45-szörös pénzt fizetnek. Ezzel szemben Donald Trump - aki Orbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarország számára jobb amerikai elnök lenne - győzelme jobban fizet, több mint háromszoros összeget adnak erre a kimenetelre.

Mit mondott Trumpról Orbán?

Orbán Viktor a hétvégén tartott tusványosi beszédében azt mondta: "Nem vagyok Donald Trumpnak a kampányembere, sose gondoltam volna, hogy fölmerül majd a fejemben az a gondolat, hogy a kinyílt lehetőségek közül mégiscsak ő volna a jobb Európa és Magyarország számára. Sose gondoltam volna, de a helyzet mégiscsak úgy áll: meghallgattam ezt a jelöltet, és azt kell mondanom önöknek, hogy tett három javaslatot a terrorizmus megfékezésére, és aligha tudtam volna jobban megfogalmazni európaiként azt, hogy mire lenne szüksége Európának."

Orbán kijelentése szinte hamar bekerült a világsajtóba, részben azért, mert Orbán Viktor az első olyan hivatalban lévő miniszterelnök, aki kiállt Trump mellett. Az Index keddi cikkében arról ír, hogy úgy tűnik, Orbán egyszerűen csak elszólta magát, belezavarodott a papírjaiba, amikor tusványosi beszédében Trump mögé állt.

HOZZÁSZÓLÁSOK