Meglepetést okozott a német adat

A GfK gazdaságkutató intézet novemberre vonatkozó, előremutató német hangulatindexe 8,5 pontra nőtt az októberi 8,4 pontról.
MTI, 2014. október 24. péntek, 10:55

A piaci elemzők azt várták, hogy 8 pontra süllyed a mutató, amely júliusban még hét és fél éves csúcson, 8,9 ponton állt.

A GfK munkatársai szerint a német gazdasági környezetet kedvezőtlenül befolyásolják a különböző nemzetközi konfliktusok, ugyanakkor javítja a belföldi fogyasztás élénkülése, amihez a magas foglalkoztatottság, a bérek emelkedése és a minimális infláció járul hozzá.

A német hazai össztermék 0,2 százalékkal zsugorodott a második negyedévben. A kilátások kedvezőtlenek: az elmúlt hónapokban ismertetett makrogazdasági adatok alapján elemzők arra következtetnek, hogy a német gazdaság csak minimálisan nőtt, vagy stagnált a szeptember végével záródott harmadik negyedévben.

Október elején a német kormány jelentősen rontott idei és jövő évi gazdaságnövekedési előrejelzésén, az idei évre már csak 1,2 százalékos, jövőre 1,3 százalékos növekedést vár.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unortodox, 2014.10.24 14:07

A német hazai össztermék 0,2 százalékkal zsugorodott a második negyedévben. A kilátások kedvezőtlenek:


...az exportunk 30 %-a ...nem jó hír ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html