Meglepő bejelentést tett a görög statisztikai hivatal

Elemzőket igencsak meglepő bejelentést tett a görög statisztikai hivatal csütörtökön: az ország gazdasága negyedéves és éves szinten is nőtt.
MTI-Eco, 2015. augusztus 13. csütörtök, 13:28
Fotó: Reuters

Az ELSTAT azt közölte, hogy nem végleges számítások szerint a hazai össztermék (GDP) 0,8 százalékkal nőtt a második negyedévben az első negyedévvel összevetve. A gazdasági teljesítmény első negyedévi adatát a statisztikai hivatal 0,2 százalék zsugorodásról 0 százalékra változtatta. A Reuters által megkérdezett elemzők 0,8 százalékos gazdasági visszaesést vártak a második negyedévre.

A statisztikai hivatal arról is beszámolt, hogy a június végével záródott három hónapban a gazdaság 1,4 százalékkal nőtt éves szinten, miután az első negyedévben szerényebben, 0,5 százalékkal bővült.

A Görögországnak szánt harmadik mentőcsomag összeállítói azzal számolnak, hogy idén 2,3 százalékkal zsugorodik a GDP, miután tavaly hat év recesszió után először jegyeztek fel 0,8 százalékos növekedést.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Helianthus, 2015.08.13 13:51

Akkor most van görög válság, vagy nincsen?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html