Távozik az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató éléről Horváth Péter elnök-vezérigazgató - írja a Népszabadság több, egymástól független forrásra hivatkozva. Az érintettel főnöke, az NFM-hez tartozó kormánybiztosság vezetője, Bártfai-Mager Andrea közölte a hírt.

Az ügy érdekessége, hogy pont akkor távolíthatják el posztjáról az ENKSZ első emberét, amikor vállalat teljesen maga alá gyűri a lakossági gázellátást. Az irányítása alá tartozó Főgáz ugyanis átveszi a Tigáz lakossági  és kis céges ügyfeleinek ellátását.

Az ENKSZ három éve alakult meg, miután az MVM nem akarta felvállalni a nemzeti közműcég nagy veszteségeket ígérő szerepét. Akkor nevezték ki a cég vezetőjével Horváth Pétert, aki az MVM gázpiacért felelős vezérigazgatói székét cserélte fel új posztjáért.

Eközben állítólag elkészült az a koncepció, amelynek alapján közösen kezelnék a nemzeti közműn túl az MFB Zrt.-t és a Magyar Posta Zrt.-t is. A tárcák már egyeztetik a véleményüket ezzel kapcsolatban ám a Miniszterelnökségig még nem jutott el az új szuper nemzeti szervezet ügye.