Megnyerte a lottófőnyereményt - katasztrófa lett a vége

Nagyon nagy baj ért egy oroszországi nyugdíjast: megnyerte a lottófőnyereményt, magyar valutában mérve több mint kétmilliárd forintot. A gond az, hogy neve nyilvánosságra került.
Komócsin Sándor, 2017. november 21. kedd, 17:09
Fotó: Napi.hu

Úgy tűnik, Oroszországban az óriási szerencse nem jár óriási szerencsétlenség nélkül. A lottófőnyeremény mázlista nyertesének immáron bujkálnia kell - derül ki a Moscow Times cikkéből. A 63 éves Natalja Vlaszova rekordösszeget, 506 millió rubelt (keddi árfolyamon 2,26 milliárd forint) nyert, ám ezzel nem ért véget a történet.

A nevét természetesen titokban tartották, pontosabban titokban akartak tartani, de az oroszok nemzeti szintű kutatást indítottak kilétének kiderítésére. Két hét után nyilvánosságra is került, kinek a zsebében landolt a rendkívüli összeg, amely egyébként 39 ezerszerese az átlagos havi oroszországi nyugdíjnak.

A mennyből a pokolba

Ezt követően Vlaszova élete egy csapásra mennyeiből pokolivá változott. Ahogy rokonainak beszámolóiból kiderül, nem csupán segélykérő levelek árasztották el, hanem zsaroló fenyegetések is. Neki és unokájának, Jekatyerinának töröltetnie kellett profilját a közösségi médiából és zárt ajtók mögött élik az életüket.

Vlaszova egyébként voronyezsi lakos, és a pénz még nem is jutott el hozzá. A mesebeli összeget, ami szó szerint teljesen felforgatta az életét, részletekben kapja meg a jövő év elejétől.

Magyarországon éppen a múlt héten vitték el az ötös lottó főnyereményét, valamivel több mint 1,4 milliárd forintot. A legutóbb augusztusban ütötte meg valaki a lottóötöst, neki hárommilliárd forint landolt a számláján.

A nyitókép forrása: stoloto.ru

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2017.11.21 17:13

ilyen esetben el kell költözni, lehetőleg külföldre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html