Gyógyszert ígérnek a koronavírusra

Egy lengyel-német kutatócsoport nagy lépést tett afelé, hogy kifejlessze a koronavírus okozta Covid-19 betegség ellenszerét, továbbá új gyorstesztet is ígér.
Komócsin Sándor, 2020. március 16. hétfő, 19:46
Fotó: Getty Images

Egy lengyel kutató, Marcin Drag azt állítja, hogy lengyel és német munkatársakból álló kutatócsoportjával megtalálta azt az enzimet, ami kulcsfontosságú lehet a SARS-CoV-2 koronavírus elleni gyógyszer kifejlesztéséhez - jelentette a Radio Poland. Drag professzor, a Wroclawi Műszaki Egyetemen dolgozik és nemrégiben két vezető kutatóval együtt munkásságáért elnyerte a Lengyel Tudományért Alap díját, amit a lengyel Nobel-díjnak is neveznek.

Drag azt is bejelentette, hogy kutatócsoportja a lehetséges gyógymód fejlesztésén túl olyan vizsgálati eszközön, teszten is dolgozik, aminek segítségével a jelenleginél sokkal gyorsabban fel lehet állítani a diagnózist, hogy egy adott beteg megfertőződött-e a koronavírussal vagy sem. A professzor kutatási eredményeinek összefoglalója elérhető a biorxiv.org internetes site-on.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

v007zsolt, 2020.03.16 20:36

Egy lengyel kutató, Marcin Drag azt állítja, hogy lengyel és német munkatársakból álló kutatócsoportjával megtalálta azt az enzimet, ami kulcsfontosságú lehet a SARS-CoV-2 koronavírus elleni gyógyszer kifejlesztéséhez

Aztán véletlenül, nehogy a CIA-nek szúrja a szemét ez a lengyel tudós és kutatócsoportjának felfedezése!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html