Merkel: Oroszország továbbra is a G8-csoport tagja

A német kancellár kedden Berlinben megerősítette, hogy Oroszország továbbra is tagja a G8-csoportnak.
MTI, 2014. március 18. kedd, 15:15
Fotó: Admiral Markets

A hét legfejlettebb ipari államot és Oroszországot összefogó csoporttal kapcsolatban mostanáig csupán az történt, hogy felfüggesztették az oroszországi Szocsiba tervezett csúcstalálkozó előkészítését - mondta Angela Merkel egy sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy tagja-e még Oroszország a csoportnak.

Angela Merkel hangsúlyozta, hogy a találkozó előkészületeinek felfüggesztésén kívül semmilyen döntést nem hoztak.

A német kancellár nyilatkozata előtt nem sokkal Laurent Fabius francia külügyminiszter azt mondta, hogy felfüggesztik Oroszország tagságát a G8-csoportban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ZalanIvan, 2014.03.18 19:50

A Krim hovatartozása már eldőlt, ezen lehet még morfondírozni, de nem érdemes. A németeket Putyin a mai beszédében a megértő államok között említette, Kínával és Indiával együtt. Annyi biztos, hogy az ukrán nacionalista kormánynak megemészteni nem lesz egyszerű, de jobb híján mást nem tehet. Jelenleg telefonhívással / 1 hívás 5 hrivnya ( kb 110 Ft ) / gyűjtenek pénzt a hadseregnek. Mindenki döntse el magában, hogy milyen esélyekkel száll szembe az oroszokkal egy ilyen sereg.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.03.18 19:37

...szenved a háttérhatalom!!!!...de putyin nem károlyi ,meg a hazaáruló linder béla ..és oroszország nem a Monarchia !!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html