Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Várhelyi Olivér jelölése az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosi posztjára az elmúlt tíz év legnagyobb diplomáciai sikere - idézte a hvg.hu Orbán Viktor miniszterelnököt, aki szokásos péntek reggeli rádióinterjújában szólalt meg. "Ez a migrációt is érinti" - tette hozzá, azzal folytatva, hogy szerinte komoly aknamunka folyt a magyar ellenzék részéről azért, hogy "elgáncsolják a jelöltet". Tények támasztják alá, hogy Soros György személyesen is meg akarta akadályozni ezt - fejtegette.

A Fidesz még nem döntötte el, folytatja-e közös életét az Európai Néppárttal - mondta a kormányfő -, ugyanis nem tartozhat olyan közösségbe, amely szerinte bevándorláspárti és nem ismeri el a Fidesz érdemeit.

Ami a gazdaságot illet Orbán Viktor szerint a legnagyobb kihívás az lesz, hogy az eurózóna gazdasági viharaiban megóvják a magyarországi növekedést. Szerinte a kelet-közép-európai országai sikeresek lehetnek úgy is, hogy közben Nyugat-Európában lassulni fog a gazdasági növekedés. Méltatta Matolcsy György jegybankelnököt: "Ez az intellektuális erő sokat segít nekünk."