Mostantól csak készpénzes hívőket vár a Vatikán

Miután a Vatikán nem fogadta el teljes mértékben a pénzmosás elleni nemzetközi szabályokat, az olasz jegybank minden elektronikus tranzakciót megtiltott az országban.
Beke Károly, 2013. január 4. péntek, 11:22
Fotó: Napi.hu

A Financial Times cikke szerint a Bank of Italy és Vatikán vitája odáig fajult, hogy mostantól a turisták kénytelenek készpénzzel fizetni mindenhol, mivel semmilyen elektronikus tranzakció nem engedélyezett az országban.

A botrány újra ráirányította a figyelmet a vatikáni pénzügyek átláthatóságának kérdésére, a világ legkisebb állama az Európai Bizottság úgynevezett "fehér listáján" sem szerepel azok között az országok között, melyek teljes mértékben eleget tettek az adócsalás és a pénzmosás elleni nemzetközi előírásoknak.

Vatikáni források szerint a bankautomaták betiltása csak átmeneti lesz, már folynak a tárgyalások arról, hogy a jövőben ki üzemeltesse a gépeket az országban. A Financial Times hírei szerint akár már jövő hétfőn bejelenthetik, kivel szerződnek újból.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kisutca, 2013.01.04 14:18

He,he a bankkártyával a perselybe nem lehet pénzt bedobni,nemde?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html