Moszkvában ellenségesnek minősítik a módosított amerikai katonai stratégiát

Oroszország elítélte, ellenséges hangvételűnek minősítette csütörtökön a módosított amerikai katonai stratégiát, és úgy véli, hogy vissza fogja vetni a kétoldalú kapcsolatok javítására tett erőfeszítéseket.
Inforádió, 2015. július 3. péntek, 07:46
Fotó: Reuters

A Pentagon a 2011 óta most először frissítette fel a nemzeti katonai stratégiát, és a dokumentum kidolgozói Oroszországgal kapcsolatban azt írták, hogy noha segít egyes területeken - a kábítószerek vagy a terrorizmus ellenes küzdelemben -, "többször bebizonyította, hogy nem tartja tiszteletben szomszédai szuverenitását. Oroszország katonai akciói közvetlenül és vele szövetséges erők révén is aláássák a térség biztonságát."

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a sajtó kérdésre válaszolva kijelentette: "ilyen nyelvezet használata ebben a dokumentumban ellenséges hozzáállásra mutat, amely minden tárgyilagosság híján van országunkkal kapcsolatban. Ez természetesen nem fog hozzájárulni ahhoz, hogy a kétoldalú kapcsolatokat a normalizálás irányába kormányozzuk."

"Természetesen az orosz nemzetbiztonságot fenyegető összes veszélyt számításba vesszük, ellenintézkedéseket dolgozunk ki, és fogadunk el" - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2015.07.03 07:53

Hát barátinak nem nevezhetik , ha a célja Oroszország megtámadása.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html