Christiana Figueres szerint "eddig példátlan mértékű világszintű összefogás" van kibontakozóban annak érdekében, hogy 2 Celsius fok alatt tartsák a globális átlaghőmérséklet emelkedését a század végére az ipari forradalom előtti szinthez viszonyítva. Szakértők szerint árvizekkel, elsivatagosodással és a tengerszint emelkedésével jár, ha a Föld átlaghőmérsékletének felmelegedése túllépi ezt a határt. Az emelkedés jelenleg 0,9 Celsius fokon áll.

A főtitkár kedvező lépésnek nevezte, hogy 146 ország, a kibocsátók 86 százaléka vállalta, hogy 2030-ig évente 56,7 milliárd tonna szén-dioxidnak megfelelő mértékűre korlátozná az üvegházhatású gázok kibocsátásának emelkedését. Független elemzők szerint azonban így a globális átlaghőmérséklet emelkedési pályája még mindig 2,7 fokon marad.

Sok ország "egészségesen konzervatív" vállalásokat tett - mondta Christiana Figueres, hozzátéve, hogy számos ország, köztük Kína várhatóan a kitűzöttnél nagyobb kibocsátás-csökkenést fog elérni.

Befektetői csoportok üdvözölték az ENSZ értékelését a nemzeti vállalásokról. Stephanie Pfeifer, egy klímaváltozással foglalkozó nemzetközi befektetői csoport vezérigazgatója szerint az erős nemzeti tervek életbevágó piaci jelzést adnak azoknak a befektetőknek, akik a fosszilis energiahordozókból az alacsony szén-dioxid kibocsátású technológiákba helyeznék át befektetéseiket.

A legnagyobb kibocsátók Kína (25 százalék), az Egyesült Államok (15 százalék), az Európai Unió (10 százalék), India (6 százalék), valamint Oroszország (5 százalék).