Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mircea Dusa román és Tomasz Siemoniak lengyel védelmi miniszter Bukarestben folytatott megbeszélést. "Románia és Lengyelország úgy gondolja, hogy a térségben kialakult helyzet miatt módosítani kell a NATO 2014 utáni bizonyos céljait" - mondta a román miniszter. Kifejtette, a megbeszélésen szóba került, hogy mindkét ország a NATO és az Európai Unió keleti határán fekszik, és mindkettőnek közös határszakasza van Ukrajnával.

Dusa a NATO kelet-európai jelenlétéről kifejtette, hogy jelentősen módosított tervet kell kialakítania a NATO-nak, ahhoz képest, mint amivel az ukrán válság kialakulása előtt rendelkezett.

Siemoniak kifejtette, a NATO-nak, az EU-nak, Lengyelországnak és Romániának le kell vonnia a következtetéseket a kialakult helyzetből. Hozzátette: a NATO-nak meg kell erősítenie kelet-európai jelenlétét, beleértve az Egyesült Államokét is. "A Nyugatnak le kell vonnia a következtetést, hogy a világ jelentősen megváltozott néhány hét alatt" - mondta a lengyel védelmi miniszter, aki megerősítette, hogy Bukarest és Varsó a Nyugattal együtt kész megvédeni értékeit.