Nem lesz államcsőd - tagad a szerb miniszterelnök

Ivica Dacic szerb miniszterelnök szerint Szerbiában nem lesz államcsőd, miként Görögországban sem lett végül, kormánya fenn fogja tartani a gazdaság és a pénzügyi rendszer stabilitását.
MTI, 2013. június 10. hétfő, 11:17

"Az alapján, hogy Szerbia túlélte a háborút, a bombázásokat, a szankciókat, most is biztosan túl fog élni. Túlélte az elmúlt tíz év legnagyobb gazdasági deficitjét Mirko Cvetkovic kormányzása végén, most is fent fog maradni" - nyilatkozta a miniszterelnök vasárnap újságíróknak.

A miniszterelnök szerint országának gazdasági és politikai stabilitásra van szüksége, és elutasítja, hogy folyton arról születnek történetek, Szerbiának válsággal és államcsőddel kell szembenéznie.

Dacic szerint a kiadások csökkentésével és a gazdasági növekedés erősítésével fogják megteremteni a gazdasági stabilitást. A miniszterelnök elmondta: a kormányzó koalíció vezetői előző héten megegyeztek, hogy a válságból való kilábalás nem mehet a megtakarítások kárára.

A miniszterelnök szerint a jövőben Szerbiában azoknak a kiadásait kell visszafogni, akik a legtöbbet költekeznek, és nem azoknak a bérét csökkenteni, akiknek nincs semmijük, amit elkölthetnének.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Flexmaster, 2013.06.10 11:50

nya. jön az unió, kell egy hitel-faló.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html