Németország feketelistára tett 160 országot

Németország állampolgárainak azt javasolja, hogy 160 országba csak végszükség esetén látogassanak a koronavírus-járvány alatt. Európával azért más a helyzet.
Szabó Dániel, 2020. június 11. csütörtök, 10:58
Fotó: Getty Images

Augusztus 31-ig hosszabbította meg az ún. utazási figyelmeztetést Németország - írja a Deutsche Wellére hivatkozva az Euronews, amely felhívja a figyelmet, hogy az uniós állampolgárok előtt június 15-én teljesen megnyitják a németek. Magyarországról már karantén nélkül lehet beutazni Németországba.

A 160 országból álló tiltólistát hosszas kormányegyeztetés előzte meg, hogy a koronavírus-járvány újbóli gyors terjedésének elejét vegyék az országban. Az uniós tagországok kivételt jelentenek, de más országok esetében az a szabály, hogy a külügyminisztérium feloldására kerülhetnek csak le a listáról. A kivételezettekről szóló döntés figyelembe veszi a fertőzöttek száma mellett az adott ország szűrési kapacitásait, egészségügyi előírásait és kórházi felkészültségét.

A nem javasolt úti célok között számos, a németek körében népszerű idegenforgalmi célország is található, például Törökország, vagy Thaiföld is.

HOZZÁSZÓLÁSOK