Kiszámolták: ennyi lesz az átlagnyugdíj jövőre

Nehéz nyilvános adatokhoz jutni az átlagnyugdíj összegéről, ezért a sajtómunkások kénytelenek megpróbálni maguk kiszámolni mekkora lehet jövőre az öregségi nyugdíjban részesülők ellátásának átlaga.
Komócsin Sándor, 2018. szeptember 26. szerda, 08:23
Fotó: Napi.hu

A legutolsó nyilvános dokumentum szerint, ami a 2017. júniusi állapotokat mutatja, az öregségi nyugdíjban részesülőknek járó teljes ellátás egy főre jutó havi átlaga 124 278 forint volt. Ezen belül a főellátás összege 112 669 forint volt, az öregségi nyugdíj mellett ugyanis adott esetben egyéb ellátás, például özvegyi nyugdíj is járhat - írja az Mfor.

A portál saját számításai szerint a jövőre tervezett 2,7 százalékos nyugdíjemeléssel 134 ezer forintra emelkedhet az átlagnyugdíj összege. A nettó átlagkereset jelenleg 216 ezer forint, ami a jövő év elején - az őszi bértárgyalásokat beharangozó hírek alapján - várható mintegy 10 százalékos emelés után 237 600 forint lehet.

A számítást nehezíti, hogy éves adat még nem áll rendelkezésre, továbbá bonyolítja a képletet a cafeteria-rendszer átalakítása is, kérdés ugyanis, hogy az arra szánt összeg mekkora része épül be a bérekbe jövőre. Így az átlagbér 56 százalékát érheti el az átlagnyugdíj 2019-ben.

A fotó forrása: Kummer János/Napi

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zappara, 2018.09.26 11:57

@europeer:
azzal egyetértek, hogy óriási kupleráj van a TAO-pénzek körül (is)

de bocsi, ehhez mi köze lenne az EU-ügyészségnek? megmondom.. semmi..hatásköre csak az EU-s pénzek felhasználásával kapcsolatban lenne..ezeket a pénzeket viszont a mi zsebünkből lopják ki (elehetne benne jószándék is,de kívülről nézve totál ész nélkül használják az egész rendszert..és ez nem véletlen ,,,a zavaros pont jól jön nekik, vagyis épp ez a szándék..ez is csak egy a kifizető helyek közül)
(inkább kinéz vmi államilag szervezett pénzmosodának)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.09.26 10:29

A fidesz qrmány egy aljadék mocsok.
Minden adatot elsumákol, mert hazug képet fest a ténykedéséről.
Ezek a sumákságok a tolvajlást igazolják, mert másképp elérhető lenne a nyilvános adat.
A fertő igazolása:
"A nyomozók sem találták a kiperelt iratokat a minisztériumban
Nemzetgazdasági Minisztériumként (NGM) futó szaktárca a Kúria jogerős ítélete ellenére sem adta ki a vele szemben pert nyerő Transparency International Magyarországnak (TI) a kiperelt dokumentumokat.
Most viszont a BRFK nyomozói arra jutottak, hogy bár PM valóban nem teljesítette a bírósági ítéletet, ez nem róható fel számukra, mivel nem is kapták meg a tao-iratokat. Pedig egy jogszabály szerint a sportszövetségeknek havi rendszerességgel meg kellene küldenie ezeket a minisztérium felé.
Bár az Európai Unióval kötött egyezség értelmében a kezdetektől nyilvánosnak kellene lennie, hogy mely cégek kiknek utalják adóforintjaikat, ezt nagyon sokáig titkolták az érintettek, amihez a sportági szövetségek és a kormányzat is asszisztált.
egy 2012-es kormányrendelet értelmében a szövetségek minden hónapban kötelesek ezeket megküldeni az államháztartásért és az adópolitikáért felelős miniszternek, tehát nekik. "
cikk: https://g7.hu/allam/20180926/a-nyomozok-sem-talaltak-a-kiperelt-iratokat-a-miniszteriumban/
-------------------------------
Hogy is van ez?kaptak a szövetségek.
1., Havonta jelenteni kellene a szövetségnek, hogy mennyi pénzt kaptak.
2., Ezek szerint ezt nem teszik meg, és az állam nem is hajtja be, nem bünteti őket.
3., Ebből azt is le lehet leszűrni, hogy az állam hagyja, hogy a közpénz, a néptől elrabolt adót egyesek úgy csesszék el, ahogy akarják.
4., A vállalkozókat, a nem fidesz közeli vállalkozókat viszont agyon baxtatják. Érdekes.
Na, ezért is kell az Uniós Ügyészség.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html