Odacsaphat az EU Fehéroroszországnak

További szankciókra van szükség azokkal szemben, akik megsértették a demokratikus értékeket vagy visszaéltek az emberi jogokkal Fehéroroszországban - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, az uniós külügyminiszterek rendkívüli tanácskozását megelőzően pénteken.
Csernátony Csaba, 2020. augusztus 14. péntek, 12:37
Fotó: Getty Images

Von der Leyen Twitter-üzenetben közölte: az Európai Unió tagországainak péntek délután, videókonferencia keretében tanácskozó külügyminiszterei vitájuk során kinyilvánítják a fehérorosz nép alapvető szabadságokhoz és demokráciához fűződő jogainak uniós támogatását.

Az MTI beszámolója szerint elképzelhető, hogy újabb szankciók kiterjesztéséről is szó lesz a Fehéroroszországban vasárnap tartott elnökválasztást követő megmozdulások résztvevőivel szembeni erőszak alkalmazásáért, az indokolatlan letartóztatásokért, valamint a választási eredmények vélt hamisításáért felelős személyek ellen. Noha a videokonferencia nem tesz lehetővé szankciós határozatok meghozatalát, diplomáciai források szerint előkészíthetik őket, felgyorsítva a konkrét intézkedések elfogadásának folyamatát.

A tanácskozáson a fehéroroszországi helyzet mellett a libanoni robbanást követő fejleményekkel, a Földközi-tenger keleti medencéjében zajló török szénhidrogén-kutatásokkal, valamint a venezuelai helyezettel is foglalkoznak a miniszterek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2020.08.14 13:56

Ez a nő se ér többet, mint Juncker, beszél ki a fejéből, teljesen súlytalan figura. De azért is került ebbe a pozícióba.
Az lesz, amit Berlinből és Párizsból mondanak, hogy ez a nő mit beszél teljesen lényegtelen.

És igen, ha a pukkadt vajdának nem lépnek a tökére, akkor mit akarnak Lukasenka-val ????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

flydomi, 2020.08.14 13:30

@mpapa: -- mert még az olyan piti kiskirályokat sem tudják megfékezni mint Orbán.

Orban papa feken van tartva. :) Csak a elmerottyantsagabol adodo kirohanasait nem veszik komolyan,mivel viccesek. :))
O mar csak egy csicska evek ota. :))
Persze tudjak,hogy az elmerottyant orbi fasiszta nacista roma juden,aki megalommanias,de viszont inkabb xopatjak nyugatrol es keletrol,ahogy kell. :)) Ekozben pavatancol hiveinek. :))
Mit gondolsz,miert nem koppintanak a bibsi orrara?Mert porazon van tartva a kis elmehaborodott. :))
A penz egy reszet visszaszolgaltatja,ahogy kell,a tobbit meg lexarjak,mert minek foglalkozzanak azzal,ha a hiveit xopatja orbanc. :)) Az elmult 3-4 evben rosszul taktikazott.Neppaprt pixsisebol kesett,Lukaseggo haverjaval sem tud szorosabb kapcsolatot apolni,mert akkor Putyin es a hanyatlo Nyugat faxra huzza. :))
Akkora ongolokat rug az elmerottyant maganak,h orom nezni. :))
Persze,ezt a hiveivel fizetteti meg. :))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mpapa, 2020.08.14 12:55

Az EU-nak először házon belül kellene az erejét megmutatnia, mert még az olyan piti kiskirályokat sem tudják megfékezni mint Orbán.
Lukasenko most csak szánalmasan mosolyog a bajsza alatt panzer Ushi mondatai után.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html