Olyan hideg van, hogy még a cápák is halálra fagynak

Az Egyesült Államok keleti partvidékén olyan hideg van, hogy még a part közelébe sodródó cápák is halálra fagyhatnak - adta hírül a The New York Times című napilap.
Domokos László, 2017. december 30. szombat, 07:45
Fotó: Pixabay

Az Egyesült Államok középnyugati és keleti parti szövetségi államaiban rendkívüli a hideg és sok helyütt eddig - és várhatóan továbbra is - rekord mennyiségű hó hullik. Elsősorban Illinois államban és Pennsylvaniában, valamint Ohio egyes vidékein 60-80-90 centiméteres hótakaró borítja a tájat. Erie városában például 155 centiméternyi hó hullott.

A keleti partokat a sarkvidék felől érkező hideg árasztotta el, és a meteorológusok arra számítanak, hogy a következő hetekben még fagyasztóbb hideg lesz. Ez - mint azt Greg Skomal tengerbiológus elmondta a The New York Times munkatársainak - veszélyes a tenger élővilágára is. A héten a massachusettsi Cap Cod környékén három rókacápa tetemére bukkantak. A kopoltyúsok kisodródtak a part közelébe, és ott megfagytak. A tudós szerint a rendkívüli hidegben egész egyszerűen befagytak a kopoltyúik. Ezek a kopoltyúk nagyon érzékenyek és ha megfagynak, ez rövid időn belül az állat pusztulásához vezet - mondta Skomal.

A rendkívüli hidegről Donald Trump amerikai elnöknek is mondanivalója támadt, egy Twitter-bejegyzésben azt írta: "meglehet, a keleti parton a valaha volt leghidegebb szilveszteri napnak nézünk elébe. Talán hasznunkra válna valamicske a régi jó globális felmelegedésből". A politikus korábban kijelentette, hogy a globális felmelegedést Kína találta ki, hogy gyengítse az Egyesült Államok gazdasági versenyképességét - írta az MTI.

Címlapkép forrása: Pixabay.


HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2017.12.31 12:52

@na4:
nem lepodok meg, hogy neked csak ennyi esett le a globalis klimavaltozasbol...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2017.12.30 10:22

Még szerencse, hogy globális felmelegedés van. Mi lenne, ha globális lehülés lenne? :-))))))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html