Nem árulták el, mi volt Orbán és von der Leyen találkozóján

Csütörtökön találkozott egymással Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság leendő elnöke. Viszont nem volt se sajtótájékoztató, se közlemény az elhangzottakról. Sejtések azért vannak a témákról.
Szabó Dániel, 2019. augusztus 1. csütörtök, 13:51
Fotó: Getty Images

Európai bizottsági források szerint úgynevezett technikai értekezletet tartott Orbán Viktor és Ursula von der Leyen. Az Európai Bizottság (EB) következő elnöke hivatalában fogadta a magyar miniszterelnököt, az eseménynek azonban semmilyen sajtómegjelenése nem volt, mindössze egy protokollfotó készült a kézfogásról. Megérkezésekor a magyar miniszterelnök azt mondta a Politico újságírójának, "reméli, ez a bizottság más lesz" - írja az az Eurológus brüsszeli szakportál.

Von der Leyen a napokban már több EU-s ország vezetőjével találkozott, köztük Emmanuel Macron francia elnökkel és Pedro Sanchez spanyol kormányfővel. Viszont esetükben lehet tudni, hogy miről beszéltek: Macronnal a klímacélokról, biztonságpolitikáról és digitalizációról egyeztettek, míg Sanchezzel a klímaváltozás mellett a migrációról, a Szociális Európa programról és a nemek közötti egyenlőségről.

Azt ugyanakkor nem árulták el, hogy Orbán és EB megválasztott elnökének egyeztetésén: sem sajtótájékoztatót, sem közleményt nem adtak ki a felek. Az Eurológus szerint a menetrend az lehetett, hogy Ursula von der Leyen ismertette főbb elképzeléseit, politikai menetrendjét. Valamint szóba kerülhetett az is, hogy Trócsányi László biztosjelölt milyen pozíciót kaphat a felálló bizottságban.

Az Európai Bizottság szóvivője, Mina Andrejeva a testület szokásos déli sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ez a találkozó a következő bizottsági ciklus munkaprogramjának előkészítéseként értékelhető.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sziddha, 2019.08.01 15:11

Úgy tűnik,hogy der Leyen asszony elég gyenge tényező lesz az EU élén ! A fideszesek 13 embere nem tényező
az EU Parlamentjében ! Még az un. V4 csoportosulással együtt sem ! Amíg gátlástalanul, büntetlenül, közpénz
1000 milliárdokat magánosíthatnak el Orbán nemzetvezetőék, addig itt semmi nem változik ! Egy határozott
EU-s vezetés biztosan elszámoltatná a közpénz tolvajokat ! Az EU támogatás is közpénz ! A z USA kormányzata
is megállapította a Microsoft szoftverek eladása kapcsán,hogy bűncselekmény történt, magyar kormányzati
tényezők részvételével ! Mivel 2010 óta , Magyarország nem jogállam,a hatalom bitorlói azt csinálnak
amit akarnak !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

onkelzoltan, 2019.08.01 14:45

Tehát árulták el, mi volt Orbán és von der Leyen találkozóján.....csak nem nektek....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

onkelzoltan, 2019.08.01 14:42

Pedig volt nyilatkozat,de csak az állami televíziónak,ami persze a legfontosabb TV-csatorna. --- "Először egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben. A miniszterelnök úgy jellemezte az Európai Bizottság új elnökét, hogy egy komoly tapasztalatokkal rendelkező és bátor gondolkodású hölgy, aki érti azt, ami Közép-Európában történik és érti azt, ami fontos a magyaroknak.
Jó döntés volt az ideológiai gerillákat távol tartani és pragmatikus életösztönű vezetőket választani ? nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök az Ursula von der Leyennel, Brüsszelben folytatott megbeszélését követően az M1-nek.
Az Európai Bizottság új elnökével kapcsolatban a kormányfő úgy fogalmazott: jó döntést hoztunk, eddig.
Orbán Viktor Ursula von der Leyent olyan politikusként jellemezte, ?akinek a jövőről való gondolatai között ugyanazok a kérdések lebegnek, mint a mi fejünkben?. Ezek közé sorolta a gyermekek, a családok jövőjét és a biztonságot, de közös szándéknak nevezte egy közös európai haderő, hadiipar kifejlesztését is.
Ursula von der Leyen érzékenyen közelít az olyan kényes kérdésekhez is, mint a migráció, e tekintetben is képes a közép-európaiak fejével gondolkodni ? tette hozzá Orbán Viktor." ---

Hogy ezután mi történik, majd meglátjuk, de az ésszerű megoldások elérésére ma nagyobb az esély, mint korábban vagy bármely más jelölt esetén lett volna ? mondta.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html