A rangos elismerésben sok világszerte ismert híresség is részesül, az 1097 névből álló listán szerepel például Sir Elton John, Olivia Newton-John és Ben Stokes is.

A listát publikáló Kabinetiroda sűrű bocsánatkérések mellett közölte szombaton, hogy elsőre véletlenül rossz verziót tettek közzé, és a honlapon nemcsak a díjazottak nevei, hanem a személyes adataik, így például a lakcímük is rajta volt - írja az Index. A Sky News szerint nagyjából egy óra után vették észre a hibát, és azonnal le is szedték a honlapról a listát, de azt egyelőre nem tudni, hogy ez idő alatt hányan töltötték le a táblázatot.

A brit Kabinetiroda sajtószóvivője közölte, hogy megvizsgálják, hogyan is történhetett ez, a bakiról pedig azonnal értesítették az érintetteket és az Információs Hivatalt.

Azt nem tudni, hogy pontosan hány ember lakcíme került nyilvánosságra, de a lap szerint a hírességek mellett olyan személyek adatai is elérhetővé váltak, akik a Védelmi Minisztériumnál dolgoznak, és a terrorelhárítással, rendvédelemmel foglalkoznak.

A II. Erzsébet királynő által adományozott újévi kitüntetést idén két magyar holokauszttúlélő, John Paul Hajdu és Eva Neumann is megkapja, mindketten a Brit Birodalom rendjének tagja (Member of the Order of the British Empire, MBE) címet viselhetik.