Orosz-szankciók: hosszabbít az EU

Az EU-országoknak az unióhoz akkreditált nagykövetei szerdán megállapodtak abban, hogy hat hónappal meghosszabbítják azoknak a szankcióknak a hatályát, amelyeket orosz, illetve oroszpárti ukrán természetes vagy jogi személyekkel szemben rendeltek el az Ukrajna elleni orosz agressziós cselekmények miatt.
MTI, 2015. szeptember 2. szerda, 17:19
Fotó: MTI/EPA

A 149 természetes és 37 jogi személy elleni korlátozó intézkedések így jövő év március 15-ig hatályban maradnak. Az elhatározást még hivatalosan meg kell erősíteni az egyelőre érvényben levő lejárati napig, e hó 15-ig. Nem kétséges azonban, hogy ez meg fog történni.

A szankciók lényegi eleme az, hogy zárolták az érintettek Európában fellelhető javait - legfőképpen bankszámláit, bizonyos esetekben ingatlanait vagy más vagyontárgyait. A természetes személyek ezen túlmenően nem utazhatnak az EU-országokba.

Az érintettek közt található Arkagyij Bahin orosz védelmi miniszterhelyettes, valamint Arkagyij Rotenberg üzletember, Vlagyimir Putyin orosz elnök korábbi dzsúdópartnere, a jogi személyek közt pedig a Rosszija Bank.

Nem ebbe a szankciócsoportba tartozik az Oroszországgal szemben érvényesített, egyes szektorokra célzott gazdasági korlátozó intézkedések sora, aminek a hatályát már a nyáron meghosszabbították.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunorti, 2015.09.02 18:05

kárpótlást !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html