Bekattantak az oroszok a karanténtól

Oroszország nagy ország, sokan lakják, így a koronavírus-járvány miatt otthon maradt emberek sokféleképpen reagálnak a bezártságra. Van vicces is, illetve olyasmi, ami jellemző egy autoritárius rezsimre.
Komócsin Sándor, 2020. április 15. szerda, 06:36
Fotó: Pixabay

Miután Vlagyimir Putyin államfő egész áprilisra kényszerű szabadságra küldte az embereket, és tanácsos mindenkinek minél több időt otthonában tölteni karanténban, sok orosz elkezdett azon gondolkodni, mivel üsse agyon az időt. A kreativitás gyorsan utat talált a megoldáshoz: valaki kitalálta, hogy kizárólag egy szál párnába öltözik, és a képét mint egy divatfotót közzéteszi az Instagramon.

Ezzel beindította mások fantáziáját is, és verseny kezdődött azon, hogy ki tudja a legszebben párnába öltöztetni magát és a legjobb divatfotó-utánzatot készíteni erről. A szabályok egyszerűek: a résztvevőkön a párnán kívül csak egy öv lehet, amivel magukra erősítik sajátos öltözéküket. Jó szórakozást a Moscow Timeson olvasható cikkben lévő fotókhoz!

Nagy testvér

Úgy tűnik, vannak olyanok, akiknek nincs jobb ötletük, mint hogy saját hatalmuk megerősítésére használják fel ürügyül a koronavírus-járványt. Az orosz főváros vezetőségében ülhet néhány ilyen politikus, ugyanis azt találták ki, hogy miután újraindul a turizmus, a Moszkvába érkező turistákat mobiltelefonjuk segítségével nyomon fogják követni. Az indok: tudni akarják, kivel érintkeztek, hogy lekapcsolhassák az illetőket, ha kiderülne a külföldiről, hogy behurcolta a fertőzést.

A városi hatóságok már most is használnak egy speciális mobilos alkalmazást, amivel azokat követik, akiket enyhébb koronavírus-fertőzés miatt otthoni karanténra köteleztek. Összesen 1700 ilyen háztartás van. A moszkvai városháza szerződni szándékozik egy olyan technológiai céggel, amely a turisták SIM-kártyája alapján követni tudja a mozgásukat. Mihail Misusztyin miniszterelnök olyan mobiltelefonos helymeghatározási rendszer megrendelésére adott utasítást, amely meg tudja mutatni, ha a telefontulajdonos egy ismert fertőzöttel érintkezik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

MLB2019, 2020.04.16 07:27

@atombarom: "Szerintem azok a legnagyobb szemetladak, akik masokat akarnak megfigyelni. "
Aztán egy ilyen jelentéktelen mosogatókölöknek nem mind1?
Emlékszel, amikor a gazdáid összehozták a 9/11-et, ráfogták csóri bin ladenre , aztán végre elindíthatták az azóta is tartó nagy háborújukat és az emberek önként lemondtak szabadságjogaikról, hogy megfigyeljék őket. Ennek tapsikoltál, mi, te szerencsétlen?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2020.04.16 00:10

Szerintem azok a legnagyobb szemetladak, akik masokat akarnak megfigyelni. Szerintem a szemetladakat kene megfigyelni, ok okozzak a karokat.

O1G
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2020.04.15 10:26

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html