Összefognak az EU ellenségei

Szíria szoros kereskedelmi kapcsolatokat akar kiépíteni a Krím félszigettel, amelyet 2014-ben Oroszországhoz csatoltak Ukrajnától, s azóta gazdasági szankciók alatt áll.
Barabás Júlia, 2018. október 24. szerda, 16:11
Fotó: Reuters

Bassár el-Aszad szíriai elnök, aki az orosz hadsereg segítségével őrizte meg hatalmát, azt tervezi, hogy 2019 tavaszán látogatást tesz a Krím félszigeten, amelyet 2014-ben csatolt el Oroszország Ukrajnától - adta hírül a Moscow Times. Az európai és amerikai szankciók alatt álló ország, illetve régió rendszeres polgári légi járatok indítását tervezi

A szíriai SANA hírügynökség szerint a Krím vezetőségének küldöttsége megállapodott a damaszkuszi hatóságokkal, hogy a félszigeten létrehoznak egy szíriai kereskedőházat, egy közös tengeri közlekedési vállalatot, továbbá pénzügyi-banki együttműködést is terveznek.

A krími kikötők a legközelebbi oroszországi kikötők Szíria nézőpontjából, ezért jelentős szerepet játszhatnak az Oroszországgal folytatott kereskedelemben is - hangsúlyozta a SANA kommentárja. Más orosz támogatást élvező szakadár régiók - a grúziai Dél-Oszétia, illetve Abházia - vezetői is felkeresték Damaszkuszt az elmúlt hónapokban.

A fotó forrása: Reuters

HOZZÁSZÓLÁSOK