Öthetes csúcson a segélykérők száma Amerikában

Az év utolsó hetében a vártnál többen, 375 ezren igényeltek munkanélküli segélyt az Egyesült Államokban - jelentette az amerikai munkaügyi tárca. A 375 ezres érték öthetes csúcsnak számít.
portfolio.hu, 2013. január 3. csütörtök, 15:52
Fotó: Napi.hu

2012 utolsó hetében a vártnál lassabban (15 ezer helyett 10 ezerrel) nőtt a munkanélküliségi segélyt kérők száma az Egyesült Államokban, a tényadat (372 ezer) azonban így is felülmúlta a várakozásokat (a konszenzus 365 ezer volt), a két héttel ezelőtti adatot ugyanis jelentősen (350 ezerről 362 ezerre) módosították.

A 375 ezres érték öthetes csúcsnak számít, ezzel kapcsolatban azonban érdemes megjegyezni, hogy az ünnepek környékén napvilágot látó adatok nem túl megbízhatóak, hiszen a hivatalokban ilyenkor hosszabb-rövidebb ideig szünetel a munka.

A szezonális hatásokat jobban kezelő négyhetes mozgóátlag kisebb (250-es) emelkedést jelzett, vagyis a múlt heti tényadat 260 ezer.

Nőtt a tartósan munkanélküli segélyből élők száma is, bár ez az adat a két héttel ezelőtti állapotra vonatkozik. A december 22-i héten összesen 3,25 millió munkanélkülit regisztráltak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.01.03 17:17

Most akkor nő a gazdaság ,de nő a segélykérők száma ,de akkor kiknek nő a gazdaság ,kik élvezik a növekedés előnyeit ?..Mátrix ,és ügynökeik?.A spekulánsok?...A globál-cégeik részvényesei?.. a befektetési alapok ,és azok kezelői ? ...mikor jön rá a stupid amerikai ,hogy nagyon átba..zák?..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html