Párizs nagyon akarja az olimpiát

A 2024-es olimpia megrendezésére pályázó Párizs megkezdte a nemzetközi kampányát. A pályázat hivatalosan angol nyelvű "Made for Sharing" szlogenjét a francia nemzeti színekkel megvilágított Eiffel-toronyra péntek este kivetítve fedték fel a szervezők.
Domokos László, 2017. február 4. szombat, 15:14
Fotó: Napi.hu

Az olimpiai játékok szenvedélyét példa nélküli ünnepléssel szeretnék megosztani a stadionokban és az utcákon is - mondta a nemzetközi sajtó képviselőinek Tony Estanguet, a párizsi pályázati bizottság társelnöke. Az angol nyelvű szlogennel pedig egyetemes jelleget kívánnak a szervezők a francia pályázatnak kölcsönözni - írta az Inforádió az MTI híre alapján.

A háromszoros olimpiai bajnok, ötszörös vb-győztes francia szlalomkenus kiemelte, hogy az olimpiai játékokhoz hasonlóan Párizs városa is a megosztás jelképe, ezért számos olyan eseménnyel készül a francia főváros, amelyet nem kizárólag a sportlétesítményekben, hanem a közösségi tereken kívánnak megszervezni, azért, hogy mindenki részese lehessen az olimpiának.

Néhány órával azután, hogy egy feltételezhetően iszlamista elkövető késsel támadt járőröző katonákra a Louvre múzeumánál, Bernard Cazeneuve kormányfő a nemzetközi sajtótájékoztatón úgy vélte, hogy a biztonsági erők gyors válasza bebizonyította, hogy Párizs kiválóan felkészült az olimpia biztosítására, a rendőrség hatékonyan tud fellépni. Arra is emlékeztetett, hogy az elmúlt években Franciaország harminc világversenyt rendezett, s egyiken sem voltak biztonsági gondok.

A miniszterelnök szerint Franciaországban a pályázatot egyaránt a kormányzat és a politikai ellenzék, valamint a civil társadalom, a szakszervezetek és az üzleti világ is támogatja. Párizs hidakat, nem pedig falakat épít - fogalmazott Bernard Cazeneuve.

Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere is azt emelte ki, hogy a köztereken Párizsban nagyon magas szintű a biztonság. Párizs valóban egy globális város, európai város, olyan város, amely mindenkié. Ahhoz, hogy valaki párizsi lehessen, nem kell, hogy Párizsban szülessen - fogalmazott a spanyol származású városvezető.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) pénteken megkapta a párizsi pályázati dokumentáció harmadik részét, amelyben a szervezők konkrétan részletezik, hogyan képzelik el a sportversenyek rendezését, a helyszínek közötti közlekedést, a versenyzők elszállásolását. A tervek szerint az olimpikonok 85 százaléka félórás távolságon belül, 30 százalékuk pedig ötperces távolságra lakna a versenyek helyszínétől.

A pályázat szerint Párizsban 90 ezer hotelszoba áll majd rendelkezésre a belváros tíz kilométeres körzetében az olimpia idején, a játékokhoz szükséges létesítmények 95 százaléka pedig - a szervezők szerint - már készen áll.

Párizs 1900-ban és 1924-ben rendezett nyári olimpiát. A NOB a 2024-es helyszínről, azaz a Los Angeles-i, a párizsi és a budapesti pályázatról szeptember 13-án, a limai kongresszusán dönt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Abbe, 2017.02.07 07:34

@lomb: " Munkásőr, liberális, liberálbolsevik. Szép életút."

Figyelj ostoba magvető!

Az általad leírtakat max. vélelmezheted velem kapcsolatban!
Az általam említett " urakról" viszont már régen kiderült mondandóm igazságtartalma.
Ez a lényeges különbség a kettőnk virtuális vitájában.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Warlock, 2017.02.06 22:44

@lomb: "Tudás? A maga tudása? Ne röhögtessen mán! A hét legjobb vicce. Tudást vizionál az arrogancia mögé? Sajnálom magát."

Azért röhögsz, és azért nem érted vén buta droid, mert se eszed, se szakmád nincs, egy semmirekellő kullancs vagy, élősködsz az adózó népen, szívod a vérét... azáltal hogy elfogadod a kommentjeidért járó tisztára mosott pártpénzt a fidesz strómanoktól...

További jó röhögést...

"Tudja... a maga írásai már hosszú, hosszú ideje nem érdekelnek. Csak és kizárólag azért olvastam el ezeket, mert nekem címezte. "

Isten éltesse... nem csodálom mondjuk... ha liberálbolsevik csicskáznék minden kommentemben, meg undorító dolgokkal színesíteném a mondandómat mint te, akkor olvasnád mi? Na kb. ennyit rólad, öreg semmirekellő naplopó bérkommentátor... Aludj jól
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lomb, 2017.02.06 21:20

@Abbe: Tudom, hogy magának nem számít! Ám ki kell mondani, néven kell nevezni az ördögöt.

Az előítéletekkel terhelt kommentjei jobban minősítik magát, mint azok a jelzők, amikkel magát illetik.

Megértem, hogy mindig megélt, mert minden esetben megkereste a legkönnyebb utat. Munkásőr, liberális, liberálbolsevik. Szép életút.

No szép estét!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lomb, 2017.02.06 21:14

@Warlock: A magabiztos botorság a maga birtokában van. Magának ez óriási kincs!

Tudja... a maga írásai már hosszú, hosszú ideje nem érdekelnek. Csak és kizárólag azért olvastam el ezeket, mert nekem címezte.

Ha nem ért egyet a valóság leírásával, a benne szereplők néven nevezésével, nem kell elolvasnia a kommentemet, egyszerűen átugorhatja. Nem teszi...

Tudás? A maga tudása? Ne röhögtessen mán! A hét legjobb vicce. Tudást vizionál az arrogancia mögé? Sajnálom magát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Warlock, 2017.02.06 20:40

@lomb: "Csak abban reménykedem, hogy kiváló értékítéletét a sorsukat magára bízó emberek nem sínylik meg."

Ne féltsd őket, jó dolguk van... a tisztességes munkahely jobban fizet a bérkommentelésnél...

"Ezt a magabiztos tudást! Az ilyen magabiztos tudás következtében jöttek sorra a katasztrófák. "

Mi a nagy tudás abban, amit mondtam neked? Hogy alpári vagy, sötét és fideszdroid? Bocs öreg, ezt mindenki tudja rólad, aki elolvassa az idióta kommentjeidet egyszer is. Nem kell hozzá bölcsésznek lenni.

"Egy dologban azonban igaza van! A magafélék sokan, nagyon sokan vannak és hiába a kormány erőfeszítése, a magafélékkel nem jutunk egyről a kettőre. "

De... jó úton haladtok, félkegyelműkém... a kormányod pont a dolgozó, a tudásából és munkájából érvényesülni akaró embereket keseríti el nap mint nap, és ebben semmiben sem különböztök a "böszmétől"...

Félkegyelmű droid... Látom csak nem akarsz megszűnni...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html