Putyin átszabná a határokat? - Megdöbbentek a románok

Vezető román médiumok felhördültek, miután a Bloomberg riporterének területi vitákkal kapcsolatos tréfálkozására az orosz elnök úgy replikázott, hogy akkor akár a román-magyar határ ügyét is felülvizsgálhatnánk - számolt be a hvg.hu.
Napi.hu, 2016. szeptember 5. hétfő, 22:07
Fotó: Reuters

Idehaza nem sok visszhangja volt az interjúnak, amelyet Vlagyimir Putyin elnök a Bloomberg hírügynökségnek adott, Romániában azonban nagy port kavartak Putyin a határmódosításról szóló nézetei.

Amikor Putyint a második világháború utáni határok érvényességéről, jelesül a Kuril-szigetek Japánnak való visszaadásáról kérdezték, az elnök azt mondta, ha valaki ezt a kérdést fel akarja vetni, akkor a magyar-román határ ügyére is ki kell térni. A Bloomberg riportere a Balti-tenger partján található orosz enklávé, Kalinyingrád, a korábbi Kelet-Poroszország ügyét is felvetette - idézi a portál Főtér.ro című romániai magyar híroldalt.

A kalinyingrádi területtel kapcsolatban - bár a riporter megjegyezte, hogy csak tréfálkozott - Putyin komolyan válaszolt. "Félretéve a viccet, ha valaki felül akarja vizsgálni második világháború kimenetelét, akkor tárgyalhatunk. De akkor nem csupán Kalinyingrádról kell tárgyalnunk, hanem Németország keleti részéről, az egykor Lengyelország részét képező Lvov városáról, és így tovább."És ott van a listán Magyarország és Románia is" - fogalmazott Putyin, aki szerint Kalinyingrád ügye Pandóra szelencéjét nyitná ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dakota Summer, 2016.09.06 09:42

Egyébként meg Putyin válaszát csak a debilek értik úgy, hogy Putyin át akarja szabni a határokat. Éppen az ellen érvel Putyin, hogy átszabják....

A románok most éppen az amcsik seggét nyalják csontig, tehát kötelezően megdöbbentek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Dakota Summer, 2016.09.06 09:30

@matura: ez egy baromság, Trianont annyira nem az oroszok generálták, hogy alá sem írták a Trianoni békeszerződést....

A trianoni határokat az oroszok lényegében csak a második világháború végén ismerték el, a Párizsi békében (ami persze már nem egészen a trianoni határokat rögzítette!)

Az sem teljesen igaz, hogy az oroszok robbantották ki az első világháborút: valójában az oroszok és a németek együtt.

Egyébként az oroszok békélnének az Eu-val, csak az EU szab gyakorlatilag teljesíthetetlen feltételeket nekik - az amcvsikkal a háta mögött. Csak hát ez szerintem öngól.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2016.09.06 08:59

Ez is csak azt mutatja, milyen sok hangszeren tudnak játszani egyes oroszok, ha érdekük hozza.
Egyébként ne felejtsük el, hogy trianont is az oroszok generálták, a pánszláv törekvések miatt ők robbantották ki valójában az első világháborút, feltett szándékuk volt a monarchia megsemmisítése, meg is valósították, második lépcsőben a 2. világháboru után kirajzolták saját elképzelésüket, most zavarja őket Gorbacsov rajzolta világkép, robbantanának ujra, de félő, hogy már nincs elég erő, jobban tennék, ha Kínával foglalkoznának, mert élve fel fogják őket falni, mint közvetlen szomszéd, a déli iszlám államokról nem is beszélve, az Eu - val jobb, ha megbékélnének.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2016.09.06 08:22

@Pegazus_a_borbarat:
Te nagyon-nagyon nem e világra való vagy. Van egy cseppnyi eszed, vagy a sok balfaxság most veszi el a maradékot? Mondanivalód arra sem érdemes, hogy reagáljon rá az ember!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pegazus_a_borbarat, 2016.09.06 08:05

284. Nagyorosz elképzelés Köztes-Európa jövőjéről, 1993
Az új orosz birodalmiság programját Vlagyimir V. Zsirinovszkij, az 1993-as választáson győztes jobboldali nacionalista Liberális Demokrata Párt vezetője körvonalazza (...) Eszerint az érdekszférák újrafelosztásának az észak-dél tengely alapján kell végbemennie (...)
A globális érdekszféra-felosztás során Köztes-Európán a versailles-i rendezés revíziójaként Oroszország és Németország osztozik. E középtávú tervhez vezető első lépés a határokon kívül rekedt orosz kisebbségek (282. térkép) védelme, s ennek elsődleges feltételeként az orosz állampolgárság biztosítása számukra. Azután Oroszország annektálja Belorussziát, Ukrajnát (a kompenzációként Lengyelországnak adott Lvovi körzetet kivéve) és Moldáviát. (...)
A kisállamok közül Bulgária a rendezés nagy nyertese: Romániából széles sávot annektál a Dunától északra Dobrudzsától a Vaskapuig (Bukaresttel), a szerb határ mentén a Timok környékét, Boszilgrad és Caribrod területét, a Déli-Morava felső folyásának jobbpartját, lényegében Vardari Macedóniát; délen Görög-Macedónia nagyrészét (Szalonikivel, a Chalkidikével és Thasossal), egész Trákiát (Isztambullal) és - a Gallipoli-félszigetet leszámítva - a Szorosok európai oldalát.

Magyarország visszakapja Erdély nagyrészét.

http://terkepek.adatbank.transindex.ro/belso.php?nev=284


2014.08.12. | 17:28 Megfenyegetta a kelet-európai államokat Vlagyimir Zsirinovszkij

Az összes kelet-európai államot fenyegető kijelentéseket tett ma Vlagyimir Zsirinovszkij, az orosz állami duma alelnöke. A szélsőséges nyilatkozatairól ismert politikus külön kitért a területükön NATO-rakétákat állomásoztató országokra, így ? a deveselui katonai bázis miatt ? Romániára is.

http://erdely.ma/vilag.php?id=170254&cim=megfenyegetta_a_kelet_europai_allamokat_vlagyimir_zsirinovszkij

Zsirinovszkij: Eljött az idő, hogy Magyarország visszavegye Kárpátalját!

Vlagyimir Zsirinovszkij orosz politikus szerint itt az ideje, hogy Lengyelország, Magyarország és Románia visszavegye a korábban hozzájuk tartozó elcsatolt területeket.
http://harcunk.info/index.php/hirek/437-zsirinovszkij-eljott-az-ido-hogy-magyarorszag-visszavegye-karpataljat
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html