Bohemian Rhapsody: kivételes elismerés a Queennek

A Queen az első brit együttes, amely egy emlékérmén kapott helyet II. Erzsébet királynővel. Van belőle 13 fontos és 2020 fontos verzió is.
Csernátony Csaba, 2020. január 24. péntek, 12:23
Fotó: Napi.hu

A Queen zenekarnak állít emléket a brit Királyi Pénzverde (The Royal Mint) héten kiadott érméje. Ez azt is jelenti, hogy a Queen az első brit rockzenekar, ami egy emlékérmén szerepelhet II. Erzsébet királynővel - írja a Magyar Pénzverő hivatalos Facebook-oldala.

Chris Facey, a pénzverde érmetervezője elmondta, hogy az érmét díszítő hangjegyek a Queen 1975-ben megjelent nagy slágerét, a Bohemian Rhapsodyt jelenítik meg.

Az emlékérmék arany, ezüst, és színesfém változatban, díszdobozban és papírtokos csomagolásban készülnek. A korlátozott példányszámú, 5 font névértékű színesfém változat 13 fontért (5200 forintért) szerezhető be. A 100 font névértékű aranyból készült érmeverzióért 2020 fontba (több mint 800 ezer forintba) kerül.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.01.24 16:04

O1G és bandája most baxxa magát fődhöz, hogy mi még nem adtunk ki ilyen Mándokiról meg Ákosról.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html