Szombaton egy katonai díszfelvonuláson szónokolt éppen, amikor pukkanás hallatszott, a pódiumon mindenki az égre pillantott riadtan, ezután testőrei a színpadra rohantak, és kimenekítették. A hírek szerint terrortámadás zajlott az elnök ellen - számol be a portál a támadásról.

Az elnök ezt követően az állami tévében merényletről, terrortámadásról beszélt. Azt mondta, egy szerkezet éppen vele szemben robbant fel. Nagy robbanás volt. Először azt hitte, tűzijáték indult, de a második robbanásnál már leesett neki, hogy másról van szó. A detonációkban több katona megsérült.

A lehetséges elkövetőket a venezuelai szélsőjobboldalban keresné Maduro, de elképzelhetőnek tartja, hogy a drónokra szerelt bombákat a feltételezett merénylők kolumbiai kapcsolataiktól kapták. Az elnök szerint Juan Manuel Santos kolumbiai államfőnek is köze lehetett a támadáshoz.

Venezuela gazdasága a padlón van miután több éve alacsony a kőolaj világpiaci ára, Maduro elnök azóta hatalma stabilizálása érdekében átalakította a venezuelai jogrendszert, az ellene indult utcai tüntetéseket, apróbb felkeléseket leverte.

A fotó forrása: HO/Venezuelai állami tévé/AFP.