Stone a Robert Mueller különleges ügyész által indított nyomozásban került célkeresztbe, és most többek között az igazságszolgáltatás akadályozásával, hamis tanúzással és tanúk befolyásolásával vádolják - foglalja össze az Index a CNN hírét.

A férfi ellen a vádiratban azt írják, hogy kapcsolatban állt a a Guccifer 2.0 nevű hekkerrel, aki mögött valójában olyan orosz személyek álltak, akik megpróbáltak beavatkozni az Egyesült Államok 2016-os elnökválasztásába. Stone a Guardiannek azt mondta, lehet, hogy rá utal a szöveg, mert a Twitteren tartották a kapcsolatot, de állítja, semmilyen törvénytelen dolgot nem tett.

De a vádiratban még egy dolgot hoznak fel ellene: Stone hazudott a kongresszusnak a szövegben csak "1-es szervezetként" hivatkozott WikiLeaks-szel való kapcsolattartásáról. Azt állította, hogy mielőtt megtörtént volna a 2016-os választási kampányban, ő nem tudott arról, hogy a szivárogtató oldal nyilvánosságra hozza majd a Demokrata Párt belső levelezését. Miközben a váddokumentum szerint az ügyészek birtokába kerültek olyan szöveges üzenetek és e-mailek, amelyeket Julienne Assange-zsal folytatott, ezekben pedig arról is szó van, hogy mit kaphatnak még a Wikileaks alapítótól.

A Mueller-nyomozás - mely az oroszok és a Trump-kampánycsapat esetleges összejátszását firtatja - az elmúlt időszakban egyre intenzívebbé vált és több fontos embert lekapcsoltak vagy kihallgattak Trump stábjából. Michael Flynn - aki Trump elnöki beiktatása után csupán három hétig volt nemzetbiztonsági tanácsadó - már korábban bűnösnek vallotta magát abban, hogy hazudott a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársainak, később pedig együttműködött mind az FBI-jal, mind a Mueller-bizottsággal.