Az Airbnb internetes szállásszervező szolgáltatás jókora veszteséget, nettó 322 millió dollár (91,6 milliárd forint, egy budapesti vizes vébé ára) mínuszt könyvelt el 2019 első háromnegyed évében - vette át a Wall Street Journal hírét a Business Insider. Az ezt megelőző évet még 200 millió dollár nyereséggel zárták. A vállalat árbevétele 400 millió dollárral, 1,65 milliárd dollárra emelkedett, ám az átkozott költségek jobban nőttek.

Az újabb kiadások között szerepel például egy 150 millió dolláros tétel, amelyből a cég internetes technológiájának biztonságát javították, emellett többet költöttek az értékesítés támogatására és a marketingre. A cégnek hárommilliárd dollár készpénz pihen a számláján, és sok befektető úgy látja, hogy a hasonlóságok ellenére megbízhatóbb üzleti modellel rendelkezik, mint például a Uber közösségi taxiszolgáltatás.

Az Airbnb az elmúlt évben azt kommunikálta, hogy 2020-ban bevezetik a cég részvényeit a tőzsdére, ám a gyenge eredmény tükrében ezt inkább csak az év harmadik negyedében történhet meg. A késlekedéshez hozzájárul a koronavírus-járvány is, amely visszavetette az Airbnb ambiciózus kínai terjeszkedési terveinek végrehajtását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!