Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Krím félszigeten, amelyet 2014-ben egy népszavazás után csatoltak Ukrajnától Oroszországhoz, az orosz maffia vette át az uralmat - állítja Artur Górski lengyel író, Az orosz maffia című könyv szerzője az onet.pl cikke szerint. Górski arra alapozza kijelentését, hogy titkos beszélgetést folytatott a "medve" álnéven ismert Nazar M.-mel, az orosz maffia lengyelországi képviselőjével.

Információi szerint orosz és az ukrán maffia korábban is kiválóan együttműködtek, közös tevékenységük - ha az orosz-ukrán ellentétek elmélyülése előtti időknél alacsonyabb szinten is - ma is tart. Az író példaként a Krím félszigetet hozza fel, ahol szerinte az egész adminisztrációt bűnözők csoportjai uralják. Ha jobban megnézzük, kik vannak hatalmon, honnan jönnek, mivel foglalkoztak korábban, akkor elég világos kép tárulhat elénk erről. Górski szerint ez azt is jelenti, hogy mindez Vlagyimir Putyin orosz államfő tudtával történik.

Ami a térség harmadik nagy országát, Fehéroroszországot illeti, Artur Górski úgy véli, az ottani vezetés más irányt választott, nevezetesen Kína felé nyitottak. Alekszandr Lukasenko belorusz elnök minden látszat - és országa gazdaságának erős orosz függősége - ellenére meglehetősen független vezető, így lehetővé teheti, hogy a Nagy Testvérhez kötődő kapcsokat egy még nagyobb hatalom segítségével lazítsa. A kínai tőke egyre erősebben van jelen Fehéroroszországban.