Jönnek a maszkellenőrök a vendéglátásban - még nem itthon

Szerbiában kitaláltak valami olyasmit, aminek nagyon nem fognak örülni azok, akik utálják a maszkviselést. A vendéglőkben kellemetlen meglepetés érheti az embereket.
Barabás Júlia, 2020. október 20. kedd, 06:40
Fotó: Getty Images

A kávézók, vendéglők, kocsmák Szerbiában továbbra is csak 23 óráig lehetnek nyitva - azonban még a nyitvatartási idő alatt sem lehet eltekinteni a szigorú biztonsági intézkedésektől - vette át a helyi sajtóhírét a vajdasági Szabad Magyar Szó. A vendéglátóipari egységekbe csak a szájat és orrot eltakaró maszkban lehet belépni, melyet csak az asztalnál ülve lehet levenni.

Amennyiben azonban a vendég mosdóba indul vagy távozik a helyiségből, ismét fel kell tennie a maszkot. Ebben eddig nincs újdonság, ám abban már nagyon is van, hogy a rendelkezés betartását az ezzel megbízott személy fogja ellenőrizni, akinek kötelessége figyelmeztetni a vendégeket az esetleges mulasztásra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.10.20 10:16

Ezek is betegek. Belépni maszkban, mozogni a helységben maszkban, de az asztalnál leveheted az beszéd közben nyugodtan teliköpködheted a levegőt a vírussal ha fertőzött vagy.
Ha sokan vannak egy helységben akkor elevő nagyobb az aeroszol részecske a levegőben amiben a vírus terjedhet és így nagyobb az esélye a fertőződésnek. Ez a rendelkezés semmire sem jó így csak felesleges kellemetlenséget okoz a vendégnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html