Kontinenst váltott a szélsőséges nyomor

A Föld lakosságának több mint 8 százaléka, több mint 642 millió ember él nyomorban. A szegénységben eddigi éllovas India helyét május óta Nigéria vette át, immár az afrikai országban élnek a legtöbben szélsőséges nélkülözések közepette - szúrta ki a Washington Post hírét a 444.hu.
Szepesi Anita, 2018. július 11. szerda, 08:06
Fotó: Reuters

A Brookings Institution elemzése szerint május óta az afrikai Nigériában vannak többen, 87 millióan, akik napi 1,9 dollárból vagy annál kevesebből kell kijöjjenek minden nap, és akiknek az alapvető szükségleteik - étkezés, ruházkodás, lakhatás - kielégítése is gondot jelent. Az elemzés figyelembe veszi az egyes országok közötti vásárlóerő-beli különbségeket, az összeállításhoz a szegénység valós idejű követésére létrehozott World Poverty Clock adatait használják - olvasható a portál cikkében.

Indiában, a korábbi listavezető országban 70,6 millió ember él szélsőséges nyomorban. A két ország közötti különbség folyamatosan nő: míg Indiában csökken a szélsőséges szegénységben élők száma, Nigériában nő.

Az ilyen mértékű szegénység Ázsiából mindinkább Afrikába terelődik, ahol jelenleg a legszegényebbek kétharmada él, és ha a jelenlegi trendek folytatódnak, 2030-ra kilenctized is lehet az arányuk az előrejelzés szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK