Négyen biztosan legálisan lettek milliárdosok tavaly

Négy magyar vált milliárdossá tavaly a lottózásnak köszönhetően, a szerencséjüket próbálgató játékosok annyi pénzt költöttek el szerencsejátékokra, amennyiből egy újabb 4-es metrót lehetne építeni Budapesten
Komócsin Sándor, 2019. január 11. péntek, 09:11
Fotó: Napi.hu

A Szerencsejáték Zrt. értékesítésének csaknem felét továbbra is a sportfogadás adja, a számsorsjátékok a forgalom harmadát hozzák - derül ki a Világgazdaság cikkéből, amelyet a Szerencsejáték Zrt.-től kapott adatokra alapoz. Az állami játékszervező 2018-as pénzügyi eredményei még nem ismertek, de a 2017-ben elért 436 milliárd forint bevétel után 2018-ban 480-490 milliárdos forint is befolyhatott a cég kasszájába. (Az utóbbi, valamivel több, mint a budapesti 4-es metró költsége.)

Az ötös lottót nem lehet letaszítani a népszerűségi rangsor éléről: heti 3,4 millió alapjátékkal végzett az élen, megelőzve a Puttót (2,1 millió), illetve a hatos (1,65 millió) és a skandináv lottót (1,35 millió).

A Szerencsejáték Zrt. összesítéséből kiderül, hogy tavaly 1462 játékos nyert milliós nagyságrendű nyereményt, közülük négyen milliárdossá váltak. A legtöbb, 1090 milliomos az ötös lottón játszott, köztük ketten lettek milliárdosok.

Az Eurojackpot 78 szerencsés fogadót tett milliomossá, közülük egy játékos 5+1 találatával milliárdos lett.

HOZZÁSZÓLÁSOK